Українська правда

Донецьк планує прийняти на юнацькому Європи-2009 60 тисяч уболівальників

Сергей Шемшученко — 9 липня 2009, 17:21

За найскромнішими підрахунками шахтарський Донецьк чекає на юнацький Чемпіонат Європи з футболу у 2009 році 60 тисяч уболівальників, 5 тисяч із них - іноземні гості.

Про це заявив заступник голови облдержадміністрації Сергій Дергунов. Однак це тільки попередні підрахунки. Кількість гостей Донецька може перевершити всі очікування, пише Укрінформ.

"Організатори міжнародного турніру роблять все для того, щоб про майбутні матчі Євро 2009 знало якомога більше людей. З цією метою у Донецьку відкрито інформаційну службу Євро-2009, що здатна відповісти на найрізноманітніші питання, що стосуються організації і проведення турніру, рекламні бігборди встановлені в багатьох містах України, ціни на квитки для уболівальників установлені надто помірні - від 5 до 20 грн, на фінал - від 15 до 30 гривень. Багатодітні, неповні сім'ї і сім'ї, що мають соціальні пільги, представники команд, міжнародні і вітчизняні скаути - ці цільові групи отримають квитки безкоштовно", - підкреслив Сергій Дергунов.

Відкриття турніру заплановане на 21 липня. Воно відбудеться о 19:00 на РСК "Олімпійський" у Донецьку. Фінал, нагородження і закриття тут же, 2 серпня.