Українська правда

12 тонн металу та 150 кіловат звуку для вшанування "Шахтаря"

Сергей Шемшученко — 28 травня 2009, 19:24

31 травня у Донецьку будуть вшановувати володарів Кубка УЄФА - донецький "Шахтаря". На центральній площі ім. Леніна йде монтаж сцени, що у найближчу неділю стане епіцентром народного гуляння.

"Головна особливість сцени, що зараз "росте" на головній площі Донецька, - унікальний дах дуже великого розміру. На його можна підвісити масу декорацій, яких на цей раз величезна кількість, - розповів Дмитро Пруідзе, художник по компанії, що займається технічною організацією концерту "Зірка по імені "Шахтар".

"У свою чергу декорації будуть складатися із суцільних матриць екранів, світлових приладів і шестиметрового макета Кубка УЄФА по центру сцени. Грубо кажучи, уся сцена буде одним суцільним екраном. Куліси теж будуть зроблені з екранів і світлових приладів, - сказав Пруідзе.

Концерт "Зірка по імені "Шахтар" можна буде почути за кілька кілометрів від місця подій, а пряма трансляція свята буде організована телеканалом "Україна".

"На дах сцени ми підвісимо майже 12 тонн декорацій. Плюс до цього буде використовуватися краще у світі звукове устаткування потужністю в 150 кіловат."