Українська правда

Фергюсон: Можливо, сьогодні був просто не наш вечір

Сергей Шемшученко — 28 травня 2009, 04:13

Головний тренер "Манчестер Юнайтед" Аекс Фергюсон після програного фіналу Ліги чемпіонів "Барселоні" заявив, що його розчарувала гра його команди.

"Я розчарований грою своєї команди, і декому незабаром прийдеться це відчути. Свій кращий футбол у цьому сезоні ми демонстрували завдяки надійним діям в обороні, але сьогодні захист виглядав хитко.

Зокрема при першому голі, що сильно допоміг суперникові. Ми не планували пропускати настільки швидкий м'яч. Треба віддати належне "Барселоні" - переміг найсильніший. Як тільки цей клуб веде в рахунку, його гравці заволодівають м'ячем. Після першого гола їхні півзахисники вчепилися в нього і не дали нам відвоювати контроль над грою", - цитує сера Алекса офіційний сайт УЄФА.

Основною ж причиною поразки "МЮ" Фергюсон вважає те, що його команда не змогла контролювати м`яч.

"Ми і перед грою знали, що "Барселона" - команда, що вміє грати в чудовий футбол. Торік у нас не було проблем при захисті воріт у матчах з нею, сьогодні - ще більше. Після голу Мессі перемістився в півзахист і приніс нам безліч турбот. Це, мабуть, одна з кращих команд цього стилю, з якою нам доводилося грати. Вона фантастично контролює м'яч, і те, що "Барса" не відмовляється сповідати свою ігрову філософію, дорогого коштує.

Я задоволений зрілістю нашої команди. Головне розчарування вечора полягало в тім, як невдало ми грали, володіючи м'ячем. Щоб отримати його знову, доводилося чекати по кілька хвилин, і коли нам це вдавалося, ми були далеко не кращі. Можливо, сьогодні був просто не наш вечір, а можливо, ми були недостатньо сильні, щоб здобути вольову перемогу.

Те, що Гвардіола досяг тріумфу лише за рік роботи з клубом, - велике досягнення. Це просто фантастика. Усі його футболісти живуть грою, тримають м'яч і одержують задоволення від футболу. Це заслуговує найкращих слів."