Українська правда

Гвардіола: Завтра ми будемо святкувати разом з Каталонією

Сергей Шемшученко — 28 травня 2009, 04:02

Головний тренер "Барселони" Хосеп Гвардіола після перемоги у фіналі Ліги чемпіонів над "МЮ" виглядав занадто збудженим.

"Ми дуже раді і щасливі. Ми розуміємо, що досягли чогось видатного. Я б хотів поздоровити клуб і наших уболівальників. Ми не є кращою командою в історії "Барселони", але ми провели кращий сезон. Ми виграли відразу три трофеї, але важливо також те, як ми це зробили. Було здорово виграти Кубок чемпіонів у перший раз як тренеру.

Тепер у нас три перемоги. Це не так багато, як в інших, але ми наближаємося до обраної групи міфічних грандів. Я не раз говорив, що нам пощастило користуватися спадщиною Кройффа і Чарлі Рексача. Вони були батьками, і ми слідуємо за ними", - цитує Гвардіолу офіційний сайт УЄФА.

Далі тренер синьо-гранатових розповів як вони зуміли обіграти величну команду "Манчестер Юнайтед".

"Ми не очікували, що "Манчестер Юнайтед" буде в дебюті пресингувати настільки сильно. Суперник доставляв нам проблеми, і треба визнати, що манкуніанці мали чудовий момент після удару Кріштіану Роналду зі штрафного. Ми ж використовували свою першу ж можливість, після чого намагалися грати через центральну зону.

У минулорічному півфіналі в Мессі були проблеми з Евра, у зв'язку з чим ми вирішили пересунути Лео з флангу й у такий спосіб одержати ще одного гравця в середині поля. Це кращий гравець на сьогоднішній день, і сьогодні він написав своє ім'я на "Золотому м'ячі".

Зараз мені необхідно стримувати свої емоції, оскільки ми досягли чогось неймовірного. Нашу команду не назвеш високорослою, однак ми відмінно атакували й оборонялися в двобої з кращим клубом планети. Дайте мені кілька днів відпочити, і я розповім вам про свої плани на наступний сезон.

Я просто хочу, щоб моя команда показувала гарний футбол, і ми знову тут опинилися. Можна грати погано і перемогти, але якщо ти наважився атакувати, шанси на успіх зростають. Немає нічого небезпечніше остраху ризикнути. Можна насолоджуватися перемогою, однак згодом ти будеш насолоджуватися нею ще більше. Завтра ми будемо святкувати разом з Каталонією."