Українська правда

Воронін: Рівень чемпіонату України досить слабкий

Сергей Шемшученко — 28 квітня 2009, 10:09

Форвард німецької "Герти" та збірної України Андрій Воронін не вважає, що вихід до півфіналу Кубка УЄФА двох українських команд свідчить про сильний рівень чемпіонату України.

"Вихід двох українських клубів у півфінал - не відображає рівень чемпіонату України. Він відображає, швидше за все, високий рівень двох українських клубів. Вважаю, що рівень усієї першості України досить слабкий.

На Україні зараз два-три клуба пристойного рівня. Крім "Динамо" і "Шахтаря" харківський "Металіст" теж вдало виступив в єврокубках. Однак у престижних європейських чемпіонатах набагато більше команд високого рівня. Приблизно - як мінімум їх повинно бути сім-вісім",- розповів Воронін в інтерв`ю Russische Welle.

Також Воронін дав пораду, що потрібно зробити, щоб рівень чемпіонат України зріс.

"Щоб піднімати рівень національного чемпіонату, потрібно приділяти увагу вихованню своїх гравців. Це піде на користь і національній команді. У багатьох країнах, наприклад, Голландії, Франції та й у Німеччині вже намагаються робити ставку на місцевих талантів. Київське "Динамо" зараз теж стало більше робити ставку на українських гравців.

Але ж були часи, коли в "Динамо" грали практично одні іноземці. Кілька років тому, ми зустрічалися з "Байером" з киянами в Лізі чемпіонів. Тоді в Леверкузені на поле вийшов один футболіст з України, але й у "Динамо" - теж був тільки один український гравець - воротар Олександр Шовковський."