Українська правда

На Універсіаді-2009 Україна зіграє з канадцями, чехами та марокканцями

Сергей Шемшученко — 19 квітня 2009, 11:53

У Бєлграді відбулося жеребкування футбольного турніру Всесвітньої Універсіади, який пройде на стадіонах столиці Сербії з 30 червня по 10 липня нинішнього року. Україна як переможець минулорічної Універсіади, а також Сербія, Італія та Таїланд були визначені "матками" груп. З легкої руки генерального секретаря FISU Ерика Сейнтронда ми виступатимемо в групі разом з Канадою, Чехією та Марокко.

Головний тренер української студентської збірної Володимир Лозинський, коментуючи офіційному сайту ФФУ результати жеребкування, зізнався, що на легке життя в Сербії не розраховує.

"Нам дісталися непрості суперники. Судіть самі: Марокко представлятиме олімпійська збірна цієї країни, яка є чинним чемпіоном Африки серед молодіжних команд. Канада теж є міцним горішком - на минулій Універсіаді вона потрапила до четвірки найкращих команд. Представляти ж Чехію зайвий раз навряд чи потрібно. Окрім того, у чвертьфіналі, куди потраплять дві найкращі збірні, доведеться змагатися з командами з групи В, де зібралися Італія, Уругвай, Ірландія та Південна Корея".

Україна бере участь у футбольних турнірах Універсіади, починаючи з 1995-го року, і неодноразово потрапляла до півфіналу. Проте лише у 2007-му році наші спортсмени зуміли зійти на найвищу сходинку п'єдесталу. На повторення таїландського успіху Володимир Лозинський розраховує і в Бєлграді. Принаймні саме таке завдання він ставитиме перед своїми підопічними.

"Хто конкретно захищатиме честь нашої країни на Всесвітній Універсіаді, говорити поки передчасно. Проте тренерський штаб вже склав список кандидатів, який нараховує близько 30 футболістів з клубів вищої, першої і другої ліг, і наразі ми уважно стежимо за ними в матчах чемпіонату та першості України".

Результати жеребкування

Група А: Сербія, Мексика, Великобританія, Гана.

Група В: Україна, Канада, Чехія, Марокко.

Група С: Італія, Уругвай, Ірландія, Південна Корея.

Група D: Таїланд, Японія, Франція, Бразилія

ffu.org.ua