Українська правда

Іронія долі або Відчуй себе "Спортингом"

Сергей Шемшученко — 8 квітня 2009, 23:42

Єдиною несподіванкою у стартових складах став вихід у німців воротаря Бутта, котрий замінив на цій позиції Резінга. Нагадаємо, що в останньому турі той пропустив 5 м'ячів від "Вольфсбурга".

Якщо в матчі бундесліги "Баварія" провела перший тайм гідно, то на "Камп Ноу" кошмар розпочався з перших хвилин. Господарі могли забити вже на 6 хвилині. Алвес віддав на лінію штрафного на Хаві, той вертикально перевів у штрафний на Анрі. Француз обіграв Бутта, пробив, але надто слабко і захисники м'яч винесли.

Проте першого голу довелося чекати недовго. На 9 хвилині Ето'О отримав м'яч на лінії штрафного від Іньєсти, розвернувся і віддав пас у штрафний на Мессі. Аргентинець, перебуваючи правіше центру, хитнув захисника і лівою пробив у дальній нижній кут воріт - 1:0.

Минуло всього 3 хвилини і каталонські нападники помінялися ролями. Мессі з правого флангу змістився в центр, дійшов до лінії штрафного і віддав у штрафний пас на Ето'О. Камерунець на лінії офсайду відірвався від захисників і пробив у дальній кут, у той самий, що і Мессі. 2:0.

На 17 хвилині "Барса" могла забити ще, але арбітр замість очевидного пенальті у ворота "Баварії" дав жовту картку Мессі, а за надмірні емоції ще й вилучив з лави запасних тренера каталонців Гвардіолу.

На 22 хвилині мав забивати Анрі, який отримав пас у штрафний від Іньєсти, але не зміг поцілити у ворота, проте добре поцілив ногами у голову Бутта, водночас діставши від німця ногою по ребрах. На щастя обидва гравці залишилися на полі і значних травм не зазнали.

Наступних подій довелося чекати "аж" 15 хвилин. Спочатку Мессі накрутив у штрафному двох захисників і віддав на Ето'О, але камерунець влучив у захисника, а хвилиною пізніше забив сам Мессі. Анрі обіграв на лівому фланзі захисника, прострілив, а Мессі у боротьбі з захисниками в падінні переправив м'яч у ворота - 3:0.

Проте Анрі все-таки забив свій гол у першому таймі. На 43 хвилині каталонці розіграли чергову швидку атаку біля штрафного суперника, ван Боммель двинув ліктем у голову Мессі, а попутно віддав пас вперед на Анрі, який метрів з 8 трохи лівіше центру розстріляв Бутта - 4:0.

Коли йшла друга додана хвилина "Барса" мала забивати ще, проте після прострілу Алвеса ні Іньєста, ні Анрі не змогли переправити м'яч у сітку.

Другий тайм видався видався менш змістовним, "Баварія" нічого не могла запропонувати, а господарі чекали шансу. На 58 хвилині знову свого дочекався Мессі, який змістився з правого флангу в центр і з лінії штрафного пробив, але Бутт цього разу потіг м'яч з лівого нижнього кута.

На 71 хвилині гості все ж мали шанс забити. Захисники "Барси" помилилися, Тоні віддав у штрафний на Зе Роберто, той виходив сам-на-сам, але Пуйоль в останній момент блокував удар.

Сімома хвилинами пізніше відповіли господарі. Іньєста сам створив собі момент, обігравши на лівому фланзі трьох суперників, проте з вигідної позиції не поцілив у дальню дев'ятку.

А на першій доданій хвилині м'яч знову дивом не потрапив у сітку "Баварії". Іньєста зібрав на лівому фланзі всіх суперників і відкинув центр штрафного на Мессі, який влучив м'ячем у обличчя партнеру.

4:0 - друга за тиждень розгромна поразка "Баварії", і повторний матч майже формальність.

Барселона - Баварія 4:0 (4:0)

Голи: 1:0 - Мессі (9), 2:0 - Ето'О (12), 3:0 - Мессі (37), 4:0 - Анрі (43)

Барселона: Вальдес, Алвес, Піке, Маркес, Пуйоль, Туре (Бускетс, 80), Хаві, Іньєста, Ето'О (Боян, 89), Мессі, Анрі (Кейта, 74).

Баварія: Бутт, Оддо, Демікеліс, Брено, Лелль, Зе Роберто (Соса, 76), ван Боммель, Швайнштайгер, Рібері, Х. Алтинтоп (Оттль, 46), Тоні.

Попередження: Мессі (17), Лелль (48), Демікеліс (57), Маркес (90)

Статистика матчу

Удари - 10:2
Удари в площину - 7:1
Фоли - 13:22
Офсайди - 1:3
Кутові - 9:4
Володіння м`ячем - 65%:35%.