Українська правда

Дівоча збірна України вирушає до Македонії

Сергей Шемшученко — 6 квітня 2009, 18:34

У вівторок, 7 квітня, дівоча збірна України вирушає до Македонії, де візьме участь в еліт-раунді відбірної кампанії до Євро-2009 (WU-17). Окрім господарок кваліфікаційного турніру, підопічним Миколи Лисенка протистоятимуть шведки та норвежки.

До Скоп'є, де відбудуться усі шість матчі першої групи, у складі нашої команди вилетять 18 футболісток. За словами тренера "синьо-жовтих", йому вдалося зібрати усіх найсильніших виконавиць за виключенням травмованого воротаря Вероніки Миценко, а також захисників Дарини Кравець та Любові Шматко, у яких виникли проблеми із оформленням документів.

Нагадаємо, що дівоча збірна України з легкістю подолала стартовий бар'єр кваліфікації Євро-2009 (WU-17), завдавши розгромних поразок Угорщині, Молдові та Литві. На другому етапі на наших співвітчизниць очікують куди більш серйозні суперниці. До фінальної стадії Євро-2009, що, як і торік, пройде з 22 по 25 червня на швейцарському стадіоні «Коловре», потраплять лише найкращі команди кожного з чотирьох відбірних квартетів. Одну з путівок 30 березня вже вибороли француженки, які посіли перше місце у 4-й групі.

Євро-2009 (WU-17). Елітний відбірний раунд

Група 1 (Скоп'є, Македонія)

8 квітня. Україна - Швеція, Норвегія - Македонія

10 квітня. Україна - Македонія, Швеція - Норвегія

13 квітня. Норвегія - Україна, Македонія - Швеція

Склад збірної України

Воротарі: Валерія Гаєвська, Анастасія Чапко (обидві - "Родина" Костопіль)

Захисники: Світлана Будник, Ірина Джуренко, Тетяна Попович (усі - "Родина" Костопіль), Марія Павлюк, Руслана Пономаренко (обидві - СДЮШОР "Спартак" Чернігів), Олена Тельна ("Донеччанка")

Півзахисники: Ольга Басанська ("Житлобуд-1" Харків), Ольга Зубчик (ДЮСШ смт Люблинець), Мар'яна Іванишин, Вікторія Пилипів (обидві - ДЮСШ-3 Івано-Франківськ), Ольга Овдійчук ("Родина"), Карина Сорокіна ("Київ"), Марія Тихонова ("Донеччанка")

Нападники: Дарина Воронцова (ДЮСШ-9 Одеса), Інна Томилко (усі - СДЮШОР "Спартак"), Оксана Яковишин ("Легенда" Чернігів)

ffu.org.ua