Українська правда

Воронін: До літа лягати під ніж не буду

Сергей Шемшученко — 3 квітня 2009, 12:41

Про зламаний ніс

Самопочуття погане. Ніс зламали, голова крутиться, болить. У лікарів ще не був. Але до літа я точно робити операцію не буду. Треба грати. Я вже один раз грав з маскою. Швидше за все, в суботу з "Борусією" Дортмунд теж гратиму з маскою.

Після зіткнення з Террі ще півгодини відіграв - просто хотілося допомогти партнерам. У мене крутилася голова, але я грав далі.

Про помилки

Допустили дві помилки при стандартах, отримали два голи. Більше у них нічого не було. Не думаю, що ми когось злякалися. Але, як показала гра, ми на сьогоднішній день не збірна Англії, на жаль.

Про півзахист команди

Я звик чіплятися за м'яч у відборі. У нас багато хороших футболістів, які можуть і віддати, і притримати, і обмотати, і пробити, але чомусь дуже часто буває так, що на полі цього не видно. Чому, не знаю. Кожен індивідуально в клубі добре грає, а ось в збірній чомусь це не виходить.

Про шанси вийти з групи

Шанси на вихід на ЧС залишаються. 1:2 на "Вемблі" - не велика втрата. Ми програли Англії, на її полі. Найважливіша гра буде влітку на виїзді з хорватами, там вирішиться, швидше за все, наша доля. Нам треба вигравати. Якщо виграємо, продовжуємо боротися за вихід. Якщо граємо внічию - теж. Але поразка буде дуже важкою для нас. Зараз наші шанси з балканцями - однакові.

Про гру збірної

Щоб забивати, потрібно створювати голеві моменти. Тому, моя особиста думка, нам треба грати більше на атаку. Не забувати, звичайно, про оборону, але грати більше на атаку. Півзахисники повинні більше висуватися вперед, надавати більше підтримки нападникам. Якщо ми гратимемо з хорватами, тільки обороняючись і сподіваючись на контратаки, то, я думаю, у нас не так багато шансів буде їх обіграти.

Якщо ж ми гратимемо в атакуючий футбол, шанси відібрати в Хорватії три очки зростуть. А в такий футбол ми грати можемо. Хороші атакувальні футболісти у нас є. Треба в себе повірити і не боятися. Англійці та хорвати - такі ж люди, як і ми. Нічим особливо вони від нас не відрізняються.

За матеріалами Сегодня Спорт