Українська правда

Пятов: "На нас тисне величезна відповідальність"

Сергей Шемшученко — 25 листопада 2008, 13:27

Голкіпер "Шахтаря" Андрій Пятов заявив в інтерв'ю uefa.com, що, на його думку, у майбутньому поєдинку з "Базелем" легше буде саме швейцарським футболістам, оскільки на них не тисне така величезна відповідальність.

"Чемпіонам Швейцарії нічого втрачати. Вони зробили майже неможливе, здобувши нічию в Барселоні і, тим самим, подарувавши собі надію на вихід у плей-оф Кубка УЄФА. Проте навіть у разі поразки від "Шахтаря" сильно критикувати їх не стануть. Вболівальники та журналісти зрозуміють: вони були вимушені ризикувати. А ось наші фанати наврядчи пробачать можливу невдачу, адже ми і так дуже часто розчаровували їх цього сезону. Тому, вважаю, нам повинно бути важче, адже на нас лягає дуже велика відповідальність".

Для Пятова майбутнє побачення з "Базелем" стане третім у кар'єрі. Окрім перемоги в першому турі Ліги Чемпіонів на "Сент-Якоб Парк" Андрій брав участь і у контрольному матчі цих команд у липні, який завершився перемогою гірників 3-2.

"Ми неодноразово обігравали цього суперника, знаємо його стиль, сильні і слабкі сторони. Ще жодного разу не траплялося, щоб у груповому турнірі "Шахтар" не здобув хоч би однієї перемоги в рідних стінах, і нам дуже не хочеться порушувати цю традицію".