Українська правда

"Шахтар" подає в суд на клуб Блохіна

Сергей Шемшученко — 25 листопада 2008, 09:40

Донецький "Шахтар" може звернутися до спортивного Спортивного арбітражного суду в Лозанні, в разі якщо "Москва" не сплатить клубу Ахметова відступних за Звоніміра Вукіча. Про це повідомив генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін, пише "Спорт-Экспресс".

"Після того, як "Москва" припинила з нами переговори з приводу компенсації за футболіста, якого, якщо говорити простою мовою, у "Шахтаря" вкрали, іншого виходу, окрім як апелювати до вищих футбольних інстанцій, у нас не залишилося", - пояснив Палкін.

"Ймовірно, Вукіч отримав від ФІФА тимчасовий трансферний лист, який дозволив йому грати за "Москву", проте це жодним чином не позбавляє "Шахтар" права добиватися відступних за футболіста, що самовільно покинув клуб за рік до закінчення терміну контракту", - додав він.

"Оскільки нашу ціну - один мільйон євро - російський клуб проігнорував, хай тепер скаже своє слово Палата з вирішення суперечок ФІФА. Якщо її вердикт "Шахтар" не влаштує, звернемося до Спортивного арбітражного суду в Лозанні", - наголосив Палкін.

За словами Ігоря Дмітрієв, президент "Москви", московський клуб знає про можливий суд:

"Природно, знаю про те, що "Шахтар" збирається судитися з "Москвою". Це його право. Але наші позиції в цьому питанні досить міцні, щоб відстояти свої інтереси".

"Коли попередні керівники "Москви", зваживши всі "за" і "проти", все-таки уклали контракт з Вукічем, вони дотримувалися такої самої точки зору", - додав він.

Нагадаємо, суд у Лозанні досі не виніс ухвали у "справі Матузалема", що виникла після втечі цього бразильського футболіста влітку минулого року з донецького клубу до "Сарагоси".