Українська правда

Матч за п'ятнадцять хвилин

Сергей Шемшученко — 17 жовтня 2008, 20:43

Луганська "Зоря", яка виходила на матч на напівпорожньому стадіоні Лобановського під час зливи у столиці, явно не сподівалася на такий початок матчу. Адже пропустити уже у перших двох атаках суперника два м'ячі - навряд чи хтось планує перед матчем. Проте не можна не визнати очевидного - навіть після двох пропущених "банок" луганчани повзали полем наче мертві мухи, і зовсім не пробували йти вперед. Це підтверджує і статистика ударів - перший гостьовий у площину припав на 26 хвилину, коли рахунок був вже 4:0 на користь господарів.

А забивали динамівці так: перший гол розпочав Бангура та сам його завершив. Гвінейський нападник п'ятою розпочав комбінацію "стінка" із Артемом Мілевським, який в один дотик вивів його сам на сам із Комарицьким - Ісмаель легко переграв голкіпера. Другий м'яч - на совісті воротаря луганчан. Він не зміг зреагувати на дальній удар зі штрафного метрів з тридцяти у виконанні Алієва.

За п'ять хвилин простий навіс з правого флангу у виконанні Бангура став проблемою для захисту "Зорі" - Гіоане легко переміг у боротьбі на випередження та у дотик послав м'яч у сітку воріт луганчан. На 15 хвилині ще раз відзначився автор першого м'яча та гольової передачі. Ісмаель носаком штовхнув м'яч Петрів з одинадцяти у ближній кут воріт Комарицького. Удар виявився несподіваним як для захисників так і для воротаря "Зорі".

До кінця тайму змарнували свої шанси Мілевський та Кравець. А от "Зоря", схоже, трохи отямилися. Принаймні за п'ятнадцять хвилин до кінця гри луганчани стали більше контролювати м'яч та створили два моменти. Але Шевчук не влучив із 10 метрів а удар Баги взяв Богуш.

У другому таймі підопічні Сьоміна очікувано відійшли на свою половину поля, а от гравці команди Волобуєва забігали швидше та стали цікавіше комбінувати. Уже на початку тайму Станіслав Богуш рятує "Динамо" після удару Колесниченка, а за кілька хвилин вже Каменюка перевіряє київського кіпера з меж штрафного.

"Динамо", замість лідерів якого Сьомін випустив гравців "молодіжки" Зозулю, Романчука та Черната, хоч і грало на втримання рахунку, проте продовжувало створювати моменти. Так, трохи влучності не вистачило дальньому удару Несмачного, а Чернат примудрився перекинути порожні ворота після сольного проходу.

У "Зорі" мали моменти Бага та Каменюка - але Богуш у цьому матчі брав усе! До честі "Зорі" та продовжувала атакувати навіть після того, як Зозуля заробив та реалізував на паузі пенальті. У гостей варто відзначити удари Каменюки з лівого флангу та Джихані після виходу на побачення із Богушем, який м'яч дістав, але той практично влетів у ворота киян - влучивши у поперечину.

На останніх хвилинах дві супернагоди змарнували уже господарі - спочатку удар Зозулі відбила хрестовина, а на 90 хвилині у киян, під час форменого штурму воріт гостей, не змогли забити Чернат а потім Бангура.

"Динамо" - "Зоря" 5:0 (4:0)

Голи: 1:0 - Бангура (3), 2:0 - Алієв (6), 3:0 - Гіоане (10), 4:0 - Бангура (15), 5:0 - Зозуля (80, пен.)

"Динамо": Богуш, Бетао (Романчук, 46), Гіоане, Алієв (Зозуля, 69), Бангура, Діакате, Кравець, Мілевський (Чернат, 60), Несмачний, Ель Каддурі, Асатіані

"Зоря": Комарицький, Храмцов, Коротецький, Омоко (Цимакурідзе, 27, Діденко, 73), Болохан, Колесниченко, Джихані, Райчевіч, Гомес, Шевчук (Каменюка, 46), Бага

Попередження: Зозуля, Романчук - Омоко, Джихані