Українська правда

"Динамо" – "Зоря": історія взаємин

Сергей Шемшученко — 17 жовтня 2008, 11:40

Історія протистоянь "Динамо" і луганської "Зорі" тягнеться ще із союзних часів. А за час проведення чемпіонатів незалежної України команди зіграли відносно небагато матчів - 14. Перевага на боці "Динамо" - 10 перемог, лише три нічиї і одна поразка. Різниця м’ячів - 30:6 на користь "Динамо".

В історії взаємин "Динамо" і "Зорі" є достатньо тривалий період, коли команди не зустрічалися між собою в рамках чемпіонату України, оскільки впродовж 10 років, з 1996 до 2006 року, "Зоря" виступала в нижчих лігах.

Найрезультативніший матч завершився з рахунком 5:0 на користь "Динамо" (4 чемпіонат України). Із авторів голів у тому матчі лише Владислав Ващук продовжує кар’єру гравця (зараз Владислав захищає кольори ФК "Львів"). Решта - Олег Лужний, Віталій Косовський і Сергій Коновалов, на рахунку якого дубль, – уже давно завершили виступи і зараз працюють у структурі "Динамо" на різних посадах.

Частіше ж за все в протистояннях "Динамо" і "Зорі" фіксувались рахунки 4:0, 1:0 і 2:1 (кожний – тричі). В останніх восьми поєдинках між командами "Зоря" забила лише два м’ячі у ворота "Динамо", при цьому в свої пропустила 21.

Найкращим бомбардиром матчів "Динамо" проти "Зорі" є півзахисник «Динамо» 90-х років Віктор Леоненко. На його рахунку 5 результативних ударів. Найрезультативнішим гравцем луганчан у матчах проти "Динамо" є колишній тренер донецького "Металургу" Олександр Севідов (2 голи).

fcdynamo.kiev.ua