Головне

Коломойський Рабіновичу ока не видзьобає?

09.10.2008 16:55 1188 0
Коломойський Рабіновичу ока не видзьобає?

Дніпропетровського "Дніпра" та спонсорства "Приватбанку" над київським "Динамо" Коломойському недодастатньо. Оскільки повністю викупити клуб у своїх партнерів по бізнесу Суркісів йому не вдасться, то його хитрий погляд перекинувся на київський "Арсенал".

За інформацією "Чемпіону", ось уже кілька місяців ведуться переговори про придбання Коломойським київського "Арсеналу". Хоча значення слова "придбання" в цьому контексті не є зовсім правильним. Швидше за все, що мова йде про банальну зміни вивіски власника клубу. Звичайно, Коломойський ніде не підпишеться, що саме він буде фінансувати клуб, адже УЄФА забороняє контроль однієї людини над двома командами.

Однак, факт залишається фактом. Вадим Рабінович "наївся" футболом, оскільки не зумів втілити в життя своїх "бендерівських" планів. Землю у Києві під будівництво бази чи стадіону для клубу йому так і не надали, а PR-акції з оголеними моделями "Плейбою" та гравцями "Арсеналу" гри не покращили, та й уболівальників не додалося. Але й головної мети з купівлею "Арсеналу" він майже досяг. Будучи президентом столичного клубу він увійшов до вузького кола власників клубів елітного дивізіону, де зумів ще більш зійтися з впливовим Коломойським.  

Найцікавіше ж те, як вирішили домовитися щодо "Арсеналу" Рабінович та Коломойський. Виявляється, все дуже просто - їм домогло спільне віросповідання. За інформацією джерела "Чемпіону", Коломойський погодився взяти в партнери Рабіновича у деяких своїх бізнес-проектах за сприяння в отриманні високої посади в їх спільній іудейській справі. Як відомо, днями Коломойський став президентом об'єднання єврейських громад України, де змінив на цій посаді... Рабіновича. Але за собою Рабінович все-таки зберіг ще один трон і залишився президентом всеукраїнського єврейського конгресу. 

Чи же вигідний такий "мах на мах" Рабіновичу та Коломойському? Знову, все дуже просто. В єврейській громадськості дуже поважно займати високу посаду такого об'єднання, що ще й дає вихід на впливовіших людей світу. Рабінович, який "пахав" на цьому полі 10 років, дав гарні характеристики людині з Дніпропетровська. Рабінович же просто поділився одним кріслом нагорі і ніби у позику по-одеськи віддає футбольний клуб. І це - плюс Рабіновича у можливій угоді щодо клубу. Він, нарешті, позбудеться головної футбольної болі: де взяти гроші на зарплату гравцям, чи за які кошти оплатити оренду стадіону в Суркіса для матчів "Арсеналу", та ще й отримає впливого дружбана і "лазєйку" до його фінансової імперії.

А про нинішню вартість "Арсеналу" нині годі й говорити, адже окрім фактичної назви команди, десятка контрактів не найдорожчих футболістів, в них нічого немає...

Коментарі ()