Українська правда

Стельмах: "Прикро впускати такі перемоги", Фоменко: "План на гру був повністю провалений"

Сергей Шемшученко — 28 вересня 2008, 11:54

Михайло Стельмах, головний тренер ФК "Харків" після матчу з "Таврією" (1:1):

- Ми розуміли, що гра за шість очок. Прикро впускати такі перемоги, хоча ще треба подивитися був пенальті чи ні. По самовіддачі, по боротьбі до підопічних немає претензій. Але одного гола мало для перемоги. На жаль, не зміг допомогти команді Абдулайє Ібрагім. Ми чудово знали стиль роботи Михайла Фоменка. Коли я був гравцем, я грав у його команді і мій помічник Сергій Мізін. Завдання у команди одне – у кожній грі вигравати.

На завершення Михайло Андрійович обнадіяв журналістів, що з нового року команда домашні матчі проводитиме на полі стадіону "Динамо" у Харкові.

Михайло Фоменко, головний тренер "Таврії":

- Люди отримують інформацію не для того, щоб потрусити стіни, а щоб робити висновки. Після таких ігор наших збірників не можна запрошувати навіть у збірну Криму. Якщо люди не підвищують свій професійний рівень, то він падає. Таке враження, що настанову я сьогодні, і не тільки сьогодні, робив у порожній кімнаті. Неодноразово я читав у пресі, що виграє команда, а програє тренер. Ні, тренер ніколи не програє, адже він на футбольне поле не виходить. І треба змінити цей афоризм. План на гру був повністю провалений.

Ну, а потім пішли традиційні посилання на травми провідних гравців, що в якійсь мірі, на думку коуча "Таврії", пояснює провал команди у перших дев'яти турах чемпіонату.

sctavriya.com