Українська правда

На "Стемфорд Брідж" "Челсі" та "Манчестер Юнайтед" розписали мирову

Сергей Шемшученко — 21 вересня 2008, 18:05

У центральному матчі п'ятого туру чемпіонату Англії зустрілися лондонський "Челсі" та "Манчестер Юнайтед". У минулому сезоні підопічні Алекса Фергюсона обійшли суперників як у чемпіонатв, так і у фіналі Ліги Чемпіонів. Тому "Челсі" потрібно було реваншуватися на очах своїх уболівальників.

До звітного туру команди підійшли на різних полюсах турнірної таблиці. "Челсі" разом з "Ліверпулем" до суботи очолював чемпіонат Англії, маючи 10 очок. А от "червоні дияволи" після чотирьох матчів мали у своєму активі 4 очки і перебували внизу таблиці.

У минулому сезоні на "Стемфорд Брідж" Челсі здобув перемогу з рахунком 2:1. Повторити минулорічний успіх "аристократам" цього року не вдалося.

Команди розпочали матч без розвідки. Уже на 6-ій та 8-ій хвилинах гості мали шанси відкрити рахунок. Спочатку Флетчер пробив поруч зі стійкою після подачі кутового. А згодом Руні перекидував Чеха, але трохи не влучив по воротах. "Аристократи" відповіли виходом Джо Коула віч-на-віч з ван дер Саром, але запустив м'яч повз ліву стійку (варто відзначити, що грубої помилки припустився захисник "МЮ" Евра).

Третій небезпечний момент біля воріт "Челсі" відбувся на 16-ій хвилині, коли у контратаці Руні відпасував на Фердінанда, той пробивав, але добре ногою зіграв Чех. А через дві хвилини рахунок-таки був відкритий. Пішов пас з центру поля на Евра, той виграв боротьбу у Босінгви, відкотив назад на Харгрівза, той пробив, але врятував ситуацію Чех, а от на добиванні першим був Парк Чжи-Сун. 0:1 на користь гостей.

"Челсі" зміг прийти у себе тільки ближче до кінця матчу. Спочатку м'яч захисники "МЮ" вибили з-під ніг у Анелька. Потім Ніколя пробив над поперечиною. На останній хвилині першого тайму Кущак (ван дер Сар травмувався в одному з епізодів) забрав удар Баллака здалеку.

Та і у другому таймі гра у "Челсі" не дуже "клеїлась". Перший свій момент господарі створили на 66-ій хвилині. Дрогба поборовся за верхову дуель і відкинув м'яч назад на Джо Коула, той вийшов на ворота і пробив точно в Кущака. На цей момент "МЮ" відповів ударом Роналду, який замінив Скоулза, зі штрафного у стінку. Як у першому, так і другому моменті команди здобували кутові, але нічого небезпечного з них не створили.

Футбольне правило "не забиваєш ти, забивають тобі" підтвердило своє існування на 80-ій хвилині, коли Мікел подав точно на голову Саломона Калу і той, перебуваючи сам по центру воріт, технічно спіймав Кущака на протиході. А "МЮ" ж міг подвоїти рахунок за дві хвилини до цього. Роналду зробив простріл на Руні, перед яким були пусті ворота, але Уейн потрапити в них не зміг.

До фінального свистка можна пригадати тільки удар Флетчера, який заблокував Алекс. Отож, бойова нічия на "Стемфорд Брідж" у Лондоні і "Челсі" втрачає першу сходинку, але зберігає відрив від "Манчестера".

"Челсі" - "Манчестер" 1:1 (0:1)

Гол: 0:1 - Парк (18), 1:1 - Калу (80)

Попередження: Скоулз (35), Фердінанд (41), Невілл (57), Бербатов (59), МІкел (67), Руні (79), Роналду (90+2)

"Челсі": Чех, Босінгва, Карвальо (Алекс, 13), Террі, Е. Коул, Обі Мікель, Лемпард, Баллак (Калу, 74), Д. Коул, Малуда (Дрогба, 46), Анелька

"МЮ": ван дер Сар (Кущак, 32), Г. Невілл, Фердінанд, Еванс, Евра, Харгрівз, Скоулз (Роналду, 55), Флетчер, Парк (О'Ши, 75), Руні, Бербатов