Українська правда

"Карпати" рекламують свого шахіста

Сергей Шемшученко — 14 липня 2008, 18:46

Генеральний директор ФК "Карпати" Олександр Єфремов у коментарі Інформаційному центру клубу розповів, чому саме Олексія Боровикова "зелено-білі" рекомендували на посаду президента Прем`єр-ліги:

"Ця людина має як життєвий, так і організаційний досвід, необхідні знання, безпосередній досвід роботи з футбольним господарством. Вважаємо, що це реальна і гідна кандидатура на посаду президента Прем`єр-ліги, незаангажована та рівновіддалена від центрів впливу в українському футболі".

Довідка "Карпат":

Олексій Боровиков народився в Сімферополі. Кандидат в майстри спорту з шахів. В 1982 році закінчив вище військове авіаційне училище в Єйську (Краснодарський край). 10 років служив в армії - підполковник, льотчик-інженер. Працював в Ялтинській міській раді: депутат, голова комісії, заступник голови виконкому з питань економіки та фінансів. Закінчив Таврійський університет в Сімферополі, Академію державної служби при президентові України, Університет Північного Лондона (Англія).

До 2003 р. - заступник голови ДСОІ м. Київ (обслуговування дипломатичного корпусу). Володіє українською, російською, англійською, французькою, іспанською мовами. Брав активну участь у створенні ФК "Арсенал" (Київ).

Має досвід співпраці з національними федераціями футболу, організації роботи та управління клубами з Бразилії, Чехії, Словаччини, Швейцарії, зокрема "Тюном", "Опавою". В останні роки з сім`єю мешкає в Іспанії. Дружина - призерка Олімпійських ігор в Атланті, чемпіонка світу з художньої гімнастики Олена Вітриченко. Батько чотирьох дітей.