Українська правда

Харченко: Прем'єр-ліга втрачає гроші через відсутність керівника

Сергей Шемшученко — 12 липня 2008, 22:30

Сергій Харченко
Один з претендентів на посаду президента української прем'єр-ліги тридцятичотирьохлітній Сергій Харченко, який є директором компанії "Медіа Спорт Промоушен", заявив, що УПЛ втрачає гроші без обраного президента.

Реалізацією телевізійних прав більшості клубів УПЛ займається саме компанія Харченка, яку свого часу пролобіював Григорій Суркіс. Тепер Сергія Харченко дуже хвилює, що Прем'єр-ліга досі не отримала президента:

"У нас були пропозиції від деяких європейських компаній, які стосувалися покупки телевізійних прав клубів, але ми не могли укласти контракти. Адже нікому взяти на себе відповідальність за їх виконання".

Для Харченка проблемою також лишається непоступливість власників деяких клубів: компанія претендента володіє правами лише 11 клубів з 16 (крім "Дніпра", "Карпат", "Львова", "Кривбасу" і донецького "Металурга"). Харченко чекає, коли клуби остаточно скинуться телевізійними правами, щоб можна було починати розмову про ціну пакету:

"Ми були близькі до того, щоб вперше одна з телекомпаній України придбала права на телетрансляції матчів за живі гроші". Як пише газета 24, зараз в основному діють різні бартерні схеми.

"У нас була пропозиція 1,5 млн. євро за два сезони". Для порівняння: шотландська прем'єр-ліга за чотири роки отримає від компанії "Setanta Sports" 125 млн. фунтів (близько 170 млн. євро).

Хвилюється Харченко і через те, що Прем'єр-ліга досі не має титульного спонсора. У квітні він розраховував продати назву чемпіонату за 5 млн. євро. Але, за його словами, ні тоді, ні пізніше через невизначеність з президентом Прем'єр-ліги не зміг цього зробити.

Нагадаємо, Україна таки побачить телетрансляції першого туру футбольної Прем'єра-ліги. Три матчі першого і другого турів Прем'єра-ліги покаже Перший Національний і один - ТРК "Україна". Що буде далі, буде зрозуміло лише після виборів керівника ліги, призначених на 15 липня.