Українська правда

Представник "Баварії" буде керувати європейським клубним футболом

Сергей Шемшученко — 12 липня 2008, 12:42

Як раніше повідомляв "Чемпіон", у швейцарському Ньоні відбулася генеральна асамблея Асоціації європейських клубів, яка має замінити собою організацію G-14, на розпуску якої свого часу наполягла УЄФА.

За інформацією ФК "Шахтар", головою виконавчої ради Асоціації європейських клубів став президент мюнхенської "Баварії" Карл-Хайнц Румменігге. Також відбулися інші призначення - Жоан Лапорта ("Барселона") був вибраний першим, а Умберто Гандіні ("Мілан") і Джон Маклелланд ("Рейнджерс") - другими віце-головами асоціації.

Четвертим представником АЄК у Стратегічній раді з професійного футболу (СРПФ) був призначений Маартен Фонтейн ("Алкмаар"), тоді решта троє - це Пітер Кеньон ("Челсі"), Лапорта і Гандіні. До складу СРПФ входять віце-президенти УЄФА, представники клубів, європейських професійних ліг (EPFL) і європейського відділення профспілки футболістів FIFPro.

Посаду першого генерального секретаря АЄК отримав Мікеле Чентенаро, який є главою Комітету УЄФА з клубних змагань.

На засіданні керівники клубів обговорили проведення змагань і їх формати, дитячо-юнацький футбол і його розвиток паралельно з втіленням в життя політики розвитку місцевих футболістів, відносини з УЄФА, ФІФА, представниками ліг і гравців, європейськими політичними органами і урядами країн.

Нагадаємо, на початку року АЄК і УЄФА підписали Меморандум про взаєморозуміння. Тим самим, УЄФА визнала АЄК єдиною організацією, що представляє інтереси футбольних клубів в Європі, тоді як АЄК визнала УЄФА керівним на континенті органом футболу, а ФІФА - керівним органом світового футболу.

В асамблеї взяли участь представники 103 клубів, які об'єднує АЄК.