Українська правда

Під Євро-2012 Закарпаття отримає 876 млн.гривень

Сергей Шемшученко — 9 липня 2008, 15:50

Понад 876 мільйонів гривень передбачено виділити з бюджету країни на фінансування в Закарпатті програм з підготовки до "Євро-2012". Підготовка до чемпіонату в області здійснюється за двома програмами: регіональною та обласною цільовою. Уже наступного року область має отримати для реалізації цільової програми 231,5 млн гривень з Держбюджету. Ці кошти будуть спрямовані в основному на будівництво автодоріг,- повідомили ЗІКу в управлінні інформації та зв'язків із громадськістю Закарпатської ОДА.

"Програмами, у тому числі й регіональною, передбачається привести у відповідність до європейських стандартів пункти перетину державного кордону, підготувати об'єкти туристично-рекреаційної сфери, дорожнього сервісу та супутньої інфраструктури до прийому та обслуговування гостей чемпіонату. Паралельно налагодять підготовку фахівців для обслуговування гостей в туристично-рекреаційних закладах", - коментує начальник головного управління економіки Закарпатської облдержадміністрації Віктор Погорєлов.

Віктор Погорєлов повідомив, що програмою також передбачається розбудова дорожньої інфрастуктури. Планується поліпшити транспортно-експлуатаційний стан автомобільних доріг, зокрема будуть капітально відреконструйовані Бескидські тунелі, побудовано новий тунель та прокладено швидкісну залізничну гілку.

Також планується розширити існуючу мережу готелів області. Уже найближчим часом буде оголошено конкурси на будівництво готельно-ресторанних комплексів в селах Астей, Мужієво та Квасово Берегівського району. Поблизу села Нижнє Солотвино Ужгородського району продовжать будівництво санаторного комплексу "Деренівська купіль" та санаторію-готелю "Термал-Стар".

У готелях "Червона гора", "Карпатський мисливець" та мотелі "Золоті ворота" Мукачівського району планується провести реконструкцію. Туристичні комплекси будуть зводити на території Біласовицької сільради Воловецького району та в урочищі Проба Боронявської сільради Хустського району.

www.zik.com.ua