Українська правда

Девіч: "Стану громадянином України до початку сезону"

Сергей Шемшученко — 27 червня 2008, 13:48

Кращий бомбардир минулого чемпіонату України з футболу Марко Девіч в інтерв'ю підтвердив, що з наступного сезону змінить громадянство на українське.

- Яку оцінку за п'ятибальною шкалою можете поставити собі за минулий сезон?

- Мабуть, вищий бал (посміхається). Чого приховувати: минулий чемпіонат склався для мене якнайкращим чином. Наразі я навіть не маю на увазі те, що мені вперше в кар'єрі вдалося стати кращим бомбардиром. Радує, що моя робота на тренуваннях приносить результат. Це - найголовніше!

- Зізнайтеся чесно, на початку чемпіонату могли собі уявити, що станете кращим бомбардиром? При цьому за один сезон вам вдалося провести голів більше, ніж за всю попередню кар'єру.

- Звичайно ж, я не можу стверджувати, що ставив перед собою мету виграти гонку бомбардирів. Щодо вашого питання, то не забувайте, що до минулого сезону я завжди грав крайнього півзахисника. Лише минулого року Мирон Богданович (Маркевич) вирішив спробувати мене на місці нападника. Я радий, що зміг виправдати довіру тренера і проявити свої найкращі якості в атаці. Думаю, наш тренер не шкодує, що свого часу прийняв рішення, яке пішло на користь не тільки мені, але й команді.

- Як ви провели літні канікули?

- Їздив додому до Сербії. Тиждень провів в Чорногорії, решту часу - із сім'єю. На жаль, влітку у футболістів відпустка не така велика, як хотілося б. Тому складно встигнути зробити все, що запланував.

- Нібито до початку чемпіонату у вас з'явиться український паспорт. Це справді так?

- Гадаю, так. Робота в цьому напрямі ведеться вже давно, тому, якщо нічого не перешкодить, до початку чемпіонату стану громадянином України. Розумію, що тут немає подвійного громадянства, і мені доведеться відмовитися від сербського паспорта. Але це моє рішення, я прийняв його давно і не збираюся від нього відмовлятися. Моя сім'я в цьому мене підтримує.

"Спорт-Експрес"