Українська правда

Збірна України в Голландії. ФОТО. ВІДЕО

Сергей Шемшученко — 23 травня 2008, 20:40

Вони і в колективі тримаються окремо, ще б пак, авторитет Андрія і Анатолія в команді вищий, мабуть, ніж у тренерської групи. Решта встигла швидкоруч перезнайомитися на тренуваннях у Кончі-Заспі. У літаку Голайдо і Гуменюк сиділи окремо, тихо перемовлялися, обмінювалися враженнями, що скажеш, типові дублери-дебютанти. Я спитав обох: що, незвична атмосфера?

- Ну, ми у клубі закордон їздили, - каже Володимир Гуменюк, - проте це інше, тут зібралися всі наші найкращі гравці, проте Денис уже був на зборах, тож він мене вводить у курс справи. Незвично, це точно.

Мабуть, більше ніж незвично. Це їм справді гарно, що удвох з однієї команди приїхали, і що Денис Голайдо уже встиг до того пограти у матчі з сербами.

- Денисе, ти ж не просто грав, ти віддав Шеві результативного паса!

- Ну то й що, я ж не старожил команди тепер від того? Я все одно нервую, такий виїзд на великий закордонний матч у мене вперше в житті.

Тимощук і Воронін нерозлучно разом, і це звична картина. Раніше вони більшою групою існували, іще разом із Воробеєм і Бєліком, проте цих у команді немає, і це, мабуть, надовго. На їхніх місцях уже інші люди. Так, приміром, зухвало, як і на полі, серед інших Євген Селезньов. Для нього виклик до націоналки, таке враження, звичайна річ, абсолютно прогнозована.

- Ну я точно не всіх тут знаю, хоча люди переважно відомі. Мене мій улюблений тренер Заваров проводжав, все пояснив, як поводитися, як не боятися нічого, тож у мене і тіні хвилювання немає. Я "при зброї".

- Ти будеш забивати Голландії чи Швеції? - це я його питаю в унісон його настрою.

- Обом! А по скільки, не знаю, треба дивитися.

Подивмося, як кажуть, хоча його появу у формі збірної, мабуть, чекають всі. Занадто колоритна постать, цей Селезньов, хлопець із Донецька. Він каже, що грав з Тимощуком, тільки він був у другій команді, а Тима в основі у «Шахтарі». Вони і досі на різних рівнях. Принаймні поки.

Матч проти Нідерландів особливий. Дехто зі збірників (Чигиринський, П`ятов) грав з ними іще у фіналі молодіжного Євро'-006, тоді теж був Михайличенко, а у голландців у складі виблискував Ван Персі. Хоча на Україну вони, вочевидь, вийдуть не у вбивчому своєму складі.

- Ну там учора в Інтернеті лазили з Женєю Левченко, - доповідає Макс Калиниченко, - начебто там декому дали перепочити. Ван Персі грати не буде, Ван Ністелрой грати не буде... Одначе там Хунтелар є, який в принципі один може вирішити все. Ось і завдання буде його нейтралізувати.

До Шевченка, на диво, у всіх мало запитань. По фіналу "МЮ" - "Челсі" його питати марно, адже він навіть на нагородження не вийшов, каже, не було сенсу. Шевченка жваво зустріли у "Шипхолі", аеропорту Роттердаму. Для людей несподіванка, звідки це він з'явився? А просто наша команда прилетіла до Амстердама, і годину добиралася до Роттердаму, де і відбудеться гра. Такий маршрут зумовлений тим, що відразу по завершенні поєдинку наші хочуть вилетіти до України, а аеропорт Роттердама закритий вночі. Отже доведеться знову їхати до столиці і вилітати звідти. Все заради відпочинку, адже Михайличенко дав всім 3 дні поїхати додому, аж поки не викличе на наступну гру проти Швеції.

Замальовка про Роттердам

Фрагмент з тренування