Українська правда

"МЮ" – "Челсі": післяматчеві коментарі тренерів

Сергей Шемшученко — 22 травня 2008, 07:33
Головний тренер "Челсі" Авраам Грант:

"Що стосується епізоду з вилученням нашого гравця, то не знаю, за що Дрогба дали червону картку, мені було не видно, що саме відбулося. Сказав хлопцям, що дуже ними пишаюся. Це правда. Я дійсно ними пишаюся. Пишаюся тим, як вони зіграли. Наша команда - найкраща, і ми повинні продовжувати працювати.

Хочу поздоровити Фергюсона, що другий раз виводить свою команду у фінал і перемагає. Нехай сьогодні "МЮ" виграв по пенальті, я поздоровляю його.

Якби на полі був Дрогба, пробивав би він замість Террі? На полі його не було, що ще я можу сказати. Анелька був гарний, виручав нас, коли це було потрібно, а пенальті... Навіть Роналду промахнувся, на жаль, і Ніколя не влучив.

Цей сезон був гарний, ми потрапили у фінал, і в цілому, пишаємося тим, що зробили. Чи залишуся я в клубі? Це останнє, про що я думаю. У всякому разі, зараз", - розповів Грант в ефірі "Нтв-плюс".

Головний тренер "Манчестер Юнайтед" Алекс Фергюсон:

"Це велике щастя, велика радість. Перша перемога в серії пенальті, це унікальна ситуація, ми дуже раді. Коли Кріштіану не влучив, я злякався. Але потім нам повезло, що Террі послизнувся. Ми грали чудово в першому таймі, "Челсі" повезло, що він зрівняв рахунок наприкінці першої половини гри, і перерив відновив їх сили. У другому таймі вже наш суперник діяв краще, і я радий, що був додатковий час, вважаю, що в овертаймі ми грали краще. У цілому, я вже говорив, що це дві збалансовані команди, обидві грали гідно.

Як можна порівняти цей успіх з перемогою в 1999 році? Важко сказати, там перемога була несподіваною, усе це відбулося раптово. Сьогодні було зрозуміле, що якщо справа дійде до серії пенальті, то усе може закінчитися непередбачувано.

Грантові випала важка задача, і його заслуги відомі, тим більше були складності, що він переборов. Ви сказали, що Грант з'явився з нізвідки. Але і Моурінью з'явився з нізвідки, його теж до "Челсі" особливо ніхто не знав. Усім приходяться колись починати з нуля, і я так у свій час починав.

Зараз я почуваю гордість, я дуже гордий цією перемогою. Іноді приходиться щипати себе за руку, щоб переконатися, що це не сон. Завтра я почну думати про наступний сезон, ейфорія випаровується дуже швидко. Саме той момент, коли ван дер Сар відбив м'яч, і був для мене апогеєм щастя. А далі потрібно продовжувати працювати.

Кріштіану Роналду дуже добре відомий своїми голами, а пенальті це вже інша історія. Думаю, що він грав прекрасно. Як тільки м'яч з'являвся в нього, мені здавалося, от-от щось відбудеться", - розповів Фергюсон.

www.sports.ru