Українська правда

Павленко обіцяє реконструкцію НСК "Олімпійський" "найближчим часом"

Сергей Шемшученко — 21 травня 2008, 11:58

20 травня 2008 року під головуванням Віце-прем'єр-міністра України Івана Васюника пройшла нарада з питань реалізації проекту реконструкції Національного спортивного комплексу "Олімпійський".

До журі надійшло 19 пропозицій, за результатами опрацювання конкурсних робіт, згідно з затвердженим графіком, 14 квітня було оголошено переможця - компанію ArchAsia Design Group Limited.

22 квітня Міністерство, як замовник конкурсу, надіслало переможцю запрошення до переговорів щодо підписання угоди на проведення відповідних робіт з реконструкції НСК "Олімпійський".

Міністр України у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко поінформував Віце-прем'єр-міністра, що відбулось декілька етапів переговорів, втім остаточний варіант угоди ще узгоджується. Міністр пояснив це тим, що угода повинна передбачити повний комплекс заходів по реалізації проекту, визначити механізми координації та управління окремими етапами реконструкції, узгодити всі аспекти взаємодії та відповідальності учасників процесу.

Також Юрій Павленко запропонував план першочергових заходів, які необхідно вжити для забезпечення успішної реалізації проекту реконструкції головної спортивної арени країни.

Зокрема мова йшла про прискорену розробку, виготовлення та надання відповідної документації, що потрібна проектантам для роботи.

Віце-прем'єр-міністр Іван Васюник звернув увагу учасників наради на низку ризиків, які можуть постати під час реалізації проекту реконструкції НСК "Олімпійський" та закликав всіх причетних до цього процесу посадових осіб забезпечити режим максимального сприяння.

Зокрема, Іван Васюник наголосив, що погодження документів, що стосуються ЄВРО-2012 повинні проходити розгляд, як першочергові і заявив про готовність унормування документально такої процедури.