Українська правда

У підготовці до Євро-2012 Україна використає досвід Великобританії

Сергей Шемшученко — 21 травня 2008, 11:14

Заступник Глави Секретаріату Президента України Оксана Слюсаренко та перший Секретар з комерційних питань та енергетики Посольства Великої Британії в Україні Сара Пікерінг обговорили питання подальшої співпраці в рамках домовленостей, досягнутих під час нещодавнього візиту Президента України Віктора Ющенка до Великої Британії. "Для України надзвичайно цікавим та корисним може стати досвід Великої Британії у підготовці Олімпійських ігор 2012 року", - зазначила під час зустрічі О.Слюсаренко, - повідомили ZAXID.NET в прес-службі Глави держави.

У цьому контексті С. Пікерінг запропонувала сформувати групу українських експертів, які зможуть у Великій Британії ознайомитися з ходом підготовки до цього заходу та поспілкуватися з іноземними колегами щодо варіантів вирішення проблемних питань, які виникають у цьому процесі.

Йшлося також про підготовку Євро-2012 в Україні, використання після 2012 року спортивної інфраструктури (зокрема стадіонів), що будуть побудовані.

Під час зустрічі, також обговорювалися можливості співробітництва України та Великої Британії у сфері впровадження інноваційної політики, зокрема, механізми комерціалізації науки, а також запровадження проектів державно-приватного партнерства у освіті, зокрема школах.

Планується, що за результатами зустрічі Посольство Великої Британії сформує пропозиції щодо можливостей залучення міжнародних консультантів для надання експертної допомоги у питаннях підготовки Євро-2012, а також удосконалення діючого законодавства України у сфері регуляторної політики, здійснення підприємницької діяльності, покращення інвестиційної активності тощо.

www.zaxid.net