Українська правда

Ахметов пробачив Яремченка

Сергей Шемшученко — 21 травня 2008, 11:07

Валерій Яремченко, який на минулому тижні залишив посаду головного тренера львівських "Карпат", повертається у донецький "Шахтар", з яким він розпрощався у 2003 році. За повідомленням сайту Террикон, Яремченко очолить дублерів донецького клубу.

Нещодавно на цю посаду був призначений екс-гравець "гірників" Сергій Попов, котрий змінив відправленого у відставку Миколу Федоренка.

Повернення Яремченка у "Шахтар" виглядає досить дивним, враховуючи те як розставався з ним власник команди Рінат Ахметов. Після програного золота 2003 року київському "Динамо", коли "Шахтар" випереджав киян на сім очок і в результаті поступився першим місцем, Ахметов виявився дуже злим. Однією з обіцянок Яремченка Ахметову було те, що він виграє золоті медалі. Як кажуть: пацан сказав - пацан зробив.

Втім, це лише одна причина через яку, залишивши "Шахтар" Яремченко у 2003 році тимчасово зник з Донецька і тривалий час не виходив на зв`язок з будь-ким. Подейкують, що Ахметов викрив Яремченка у темних справах по трансферу гравців в донецький клуб. Після такого ляпасу від довіреної людини Ахметов зневірився в українських тренерах і наступним вже був німець Бернд Шустер.

Нинішній же прихід Яремченка у "Шахтар" також пов`язують з тим, що його "Карпати" у другому колі нинішнього чемпіонату у над важливому для "гірників" двобої з рахунком 2:4 поступилися команді Луческу...

Відзначимо, що Яремченко тренував донецький "Шахтар" з1989-94, з 1996-99 та 2002-03 роки.