Українська правда

"Кривбасу" для щастя не вистачило 11 хвилин

Сергей Шемшученко — 3 травня 2008, 19:10

Криворізький "Кривбас" не зумів вистояти у грі з "Шахтарем". За 11 хвилин до закінчення основного часу команда з Кривого Рога пропустила м`яч у свої ворота і програла з мінімальним рахунком 0:1.

Нічия у грі з "Шахтарем" могла стати фатальною для "гірників" і щасливою для "Кривбаса", який міг гарантувати собі прописку в еліті на наступний сезоні і бонуси від київського "Динамо".

Протягом всього матчу "Шахтар" насідав на ворота "Кривбаса", маючи абсолютну перевагу на полі. Втім, зрідка "Кривбас" небезпечно контратакував. На 19 хвилині Мельник скористався помилкою захисту донеччан і вийшов сам на сам з П`ятовим, але після його удару в дальній кут м`яч зачепив ногу воротаря і влучив у стійку.

У "Шахтаря" ще в першому таймі небезпечно бив Жадсон - Боровик парирує цей удар, а після пострілу Фернандіньо з 15 метрів м`яч пролетів над хрестовиною.

У другому таймі вихід на поле Брандау загострив гру в атаці господарів. Двічі бразилець з кількох метрів не влучав у ворота. Виручив "Шахтар" Фернандіньо. Після пасу Левандовських Фернандіньо у штрафній легко проходить двох захисників і пробиває у дальній кут воріт - 1:0.

На те щоб зрівняти рахунок у "Кривбаса" вже не вистачило ні сил, ні психологічної стійкості. До того ж догравали матч криворожці у меншості, після вилучення на 88-ій хвилині Шагойко.

"Шахтар" - "Кривбас" - 1:0 (0:0)
Гол: Фернандіньо (79)

"Шахтар": П`ятов, Гладкий, Адріано (Брандау 46), Фернандіньо, Ілсіньо (Кравченко 59), Жадсон (Вілліан 72), Левандовськи, Кучер, Чигринський, Срна

"Кривбас": Боровик, Мельник, Шагойко, Сачко (Мотуз 78), Бартулович, Матюхін, Бюлюкбаши, Рожков, Лисицький, Опря, Пашаєв.

Попередження: Мельник 22, Шагойко 32, 88, Сачко 38, Боровик 67, Рожков 90

Вилучення: Шагойко 88