Українська правда

Російський олігарх очолив Міжнародну федерацію фехтування

Сергей Шемшученко — 6 грудня 2008, 16:12

Відомий російський олігарх, чоловік одіозної Ірини Вінер, головного тренера Федерації художньої гімнастики Росії, Алішер Усманов обраний на посаду президента Міжнародної федерації фехтування (FIE). Рішення про це прийняв конгрес FIE у Парижі.

За підсумками голосування він з перевагою в п'ять голосів - 66:61 - випередив свого конкурента, тепер уже колишнього президента Міжнародної федерації фехтування (FIE) француза Рене Рока, і найближчі чотири роки очолюватиме цю організацію.

Алішер Усманов відомий тим, що з листопада 2000 року по липень 2001 року був радником голови правління ВАТ "Газпром" і є одним з найбільш наближених до Путіна олігархів.

Усманов одним із співвласників "Холдингової компанії "Металлоінвест", якій належать ВАТ "Оскольський електрометалургійний комбінат", ВАТ "Уральская сталь", ВАТ "Лебединський ГОК" і контрольний пакет акцій ВАТ "Михайлівський ГОК". Він також є співвласником телеканалу 7ТВ і МузТВ. Крім того, особисто Алішеру Усманову належать видавничий дім "Коммерсантъ" і видавничий будинок "Секрет фірми".

Алішер Усманов входить до опікунської ради футбольного клубу "Дінамо" Москва.

З 2002 року очолює Федерацію фехтування Росії (ФФР), з 2005 року - Європейську конфедерацію фехтування (ЕКФ).