Українська правда

Україна не виступатиме на турнірах з тайського боксу через допуск росіян

Олександр Булава — 6 січня 2023, 19:11
Україна не виступатиме на турнірах з тайського боксу через допуск росіян

Українська федерація тайського боксу в листі до Міжнародної асоціації тайського боксу (IFMA) підтвердила наміри бойкотувати змагання у 2023 році через допуск росіян та білорусів до турнірів.

Про це повідомляє пресслужба УФТБ.

"У той час, коли весь цивілізований світ намагається зупинити російську агресію в Україні, IFMA на 2023 рік вирішила надати дозвіл спортсменам з тайського боксу з росії та білорусі брати участь у змаганнях, які вона організує – у статусі нейтральних атлетів без прапора та гімну.

Це викликало хвилю справедливого обурення і гніву в українській родині тайського боксу та в інших країнах, що нас підтримують.

Ми глибоко розчаровані рішенням IFMA і вирішили відмовитися від участі у всіх спортивних заходах, що проводяться IFMA, а також у Всесвітніх іграх – до усунення Федерацій тайського боксу росії та білорусії від участі у змаганнях у будь-якому статусі.

Українські спортсмени не хочуть і не будуть не лише тиснути руку, а й ступати на ринг зі спортсменом, країна якого вбиває його українську родину", - повідомила українська федерація.

Нагадаємо, що впродовж 2022-го Міжнародна асоціація тайського боксу повертала росіян та білорусів до змагань та намагалася дозволити їм виступати під своїми прапорами.