Головне

IBF і WBC внесли зміни в правила

09.01.2019 22:16 1994 0
IBF і WBC внесли зміни в правила

Джерело - ua-football.

Всесвітня боксерська рада (WBC) і Міжнародна боксерська федерація (IBF) внесли ряд поправок до правил своїх організацій. У WBC мова йде про процедуру зважування.

Таким чином президент організації сподівається тримати руку на пульсі того, як у спортсменів йдуть справи зі скиданням зайвої ваги - у 2018 році кілька боксерів були госпіталізовані напередодні поєдинків через зневоднення.

В IBF внесені зміни в процентному співвідношенні розподілу призового фонду в разі промоутерських торгів.

У WBC вирішили внести наступні правила:

1. Бійці зобов'язані повідомити свою поточну вагу в момент укладення контракту на поєдинок.

2. Правило безпечної ваги. У WBC обов'язковою умовою буде зважування боксерів за 30 днів до бою (Не перевищувати на 10% ліміт вагової категорії), за 14 днів до бою (на 5%) і за 7 днів до бою (на 3%). В організації незабаром повідомлять, якими грошовими стягненнями та іншими штрафами будуть обкладені бійці за невиконання "правил безпечної ваги".

3. Зважування напередодні бою. У WBC вирішили також внести правило зважування напередодні бою. Боєць не має права набирати більш як 10% від результатів офіційного зважування.

4. WBC залишає за собою остаточне рішення по тих, хто провинився: а) може відбутися попередженням, б) оштрафувати на суму до 5 тисяч доларів США (за недотримання перших двох пунктів), в) скасувати бій, г) оштрафувати на суму до 30% гонорару ( за порушення 3-го пункту).

В правила IBF внесені наступні поправки:

1. Раніше обов'язковий претендент в разі промоутерських торгів претендував тільки на 25% загального призового фонду, решта 75% діставалися чемпіону. Тепер же розподіл призового фонду буде в співвідношенні 65/35 на користь чемпіона.

2. У разі, якщо бійці б'ються за вакантний титул, розподіл призового фонду залишається незмінним - 50/50.

3. У тих випадках, коли обов'язковий претендент займає 3-е або нижче місце в рейтингу організації, розподіл призового фонду - 85/15 на користь чемпіона.

4. Проте, претендент має право оскаржити розподіл призового фонду. У такому випадку рішення буде прийматися шляхом голосування членів ради директорів IBF.

Нагадаємо, Гільєрмо Рігондо назвав бій з Ломаченком помилкою. Ти часом Ломаченко уникає двобою з Гарсією.

Коментарі ()