Головне

Усик і "Сорок Сороков". Дружба чи підстава? ФОТО

26.07.2018 07:33 28234 24
Усик і "Сорок Сороков". Дружба чи підстава? ФОТО
Олександр Усик з Кубком Мохаммеда Алі

Допоки всі кричать про перемогу Усика, додамо вам трохи зради.

До написання цього матеріалу мене підштовхнуло кілька речей. Протягом останніх днів у Фейсбуці не стихають розмови про бій Усик – Гассієв.  Одні радіють перемозі нашого боксера на ворожій території, інші – продовжують тримати лінію: проводити бій на Росії було більш ніж неправильно.

Днями фронтмен гурту Kozak System Іван Леньо написав на своїй сторінці "Усик виграв, українці — програли". Я спершу не міг збагнути, у чому річ і що музикант має на увазі. Але з кожним днем стає все зрозумілішим його посил.

Будемо відверті: попри те, що Олександр Усик виходить на ринг під патріотичну пісню, має татуювання з національним гербом та тримає український прапор на плечах, їздить в зону бойових дій до українських воїнів, у багатьох в Україні залишається питання, чи справжній Усик патріот?  Боксеру закидають те, що він з моменту окупації його малої батьківщини не може визначитися, чий Крим. Наріжним каменем стає і його прихильність до московської церкви, яка теж фактично є духовно ворожою організацією у час неоголошеної російсько-української війни. Саме на останньому і хотілося б закцентувати головну увагу.

Одразу після бою православний рух "Сорок Сороков" підтримав боксера та закликав не політизувати перемогу Усика. "Наше движение старается держаться подальше от политики, а Усик наш брат во Христе. Он никогда не позволял себе выпады в сторону России. Это как раз тот случай, когда мы можем не враждовать, а объединиться во Христе. Тем более, у нас общий Патриарх", — цитує офіційний сайт організації координатора Андрія Кормухіна. 

А тепер трішки уваги. Для тих, хто не в темі. "Сорок сороков" — це бійцівський клуб при російській православній церкві. Тобто типова духовноскрєпна організація, яка підтримує бойовиків на Донбасі. Ці хлопці де-факто особисті гвардійці самого настоятеля РПЦ  Кирила. Насправді ж угруповання прихильників неофашизму під прикриттям церкви. Під крилом організації згуртовані різні спортсмени, футбольні фани та інші.

Ну підтримали, скажете ви, а спортсмен  навіть не знає  про цю організацію. Проте зазначу: за дивним збігом обставин мережею гуляє фото, на якому Усик у футболці з назвою організації. Фотошоп це чи ні – важко сказати. Але якщо це навіть творіння фоторедакторів, ситуація в черговий раз доводить: не хочеш, щоб про тебе робили фейкові новини, не їдь у Росію. 

То що ж хотілося сказати наостанок? Зараз всі хайпують на темі Усика. Більшість підносить його досягнення до небес, охрещує ледь не найбільшим патріотом країни. Втім, не потрібно створювати собі кумирів, коли вони будь-якої миті можуть перетворитися на пшик. 

Дуже хочеться, щоб наші провідні спортсмени перестали повторювати як мантру «спорт внє палітікі», а засвідчили нарешті свою громадянську позицію і усвідомити: йде війна з російським окупантом, тому дорога на Росію має бути закрита, щоб потім не з’являлися в групі підтримки ось такі православні бандити, як "Сорок сороков".

Нагадаємо, що Усику може бути присвоєне звання Героя України.

 

 

 

Коментарі ()