Українська правда

Віталій Кличко: Не буде перебільшенням сказати, що Фріц був для мене другим батьком

Сергей Шемшученко — 23 грудня 2014, 10:18

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що німецький тренер Фріц Здунек, який помер у понеділок, 22 грудня, був для нього другим батьком.

Здунек, який тренував Віталія і Володимира Кличка, помер у віці 67 років від серцевого нападу. Лікарі однієї з лікарень Гамбурга боролися за його життя впродовж останніх декількох днів.

"Не буде перебільшенням сказати, що Фріц був для мене другим батьком. Він відкрив для мене Німеччину, учив мене німецькій. Вводив мене і Володимира в ази професійного спорту. Розділяв з нами радість перемог і жаль поразок. Був учителем не лише в спорті, він був наставником в житті. Він був моїм другом", - написав Кличко-старший на своїй сторінці в Facebook.

Почесний чемпіон світу за версією WBC також додав, що звістка про смерть Здунека стала для нього шоком. "Я не можу в це повірити. Адже Фріц пройшов останнім часом через багато випробувань. Він переміг рак, переніс операцію на серці.

Важко повірити, що його серце більше не б'ється... Знаю багато людей. Але ніколи не зустрічав людину з такою душею, з таким по-справжньому великим і добрим серцем. Серцем, від якого усім оточуючим було тепле", - написав Кличко.