Українська правда

Льюїс виступає проти проведення бою Хей - Чісора

Сергей Шемшученко — 17 травня 2012, 23:20

Колишній абсолютний чемпіон світу у надважкій вазі британець Леннокс Люїс засуджує проведення поєдинку між співвітчизниками Девідом Хеєм і Дереком Чісорой, який призначений на 14 липня.

Люїс не хоче, щоб цей бій проводився в обхід Британського контрольної ради з питань боксу. Йому також не подобається і те, що Чісора ще не пройшов прописані йому курси психотерапії.

"Чи повинні ці хлопці боксувати один з одним? Звичайно, але тільки після закінчення дисциплінарного стягнення.

Чісора повівся украй погано. Так, він вибачився, але цього мало. Він потребує курсів з управлінню своїм гнівом і в медичній допомозі, щоб поставити крапку на тому, що сталося в Німеччині.

Не думаю, що є аргументи, які можуть виправдати поєдинок, проведений за спиною Британської контрольної ради з питань боксу. Дія ліцензії Чісори призупинена, тому обійти заборону - погане рішення.

Два боксери з Англії завдали величезного збитку іміджу своєї країни - ляпасом під час зважування, плювком в обличчя чемпіона, ударом рукою з пляшкою і загрозою застрелити іншого боксера. Це усе залишило неприємне враження. Радий, що Британська рада втрутилася і вжила відповідні заходів", - цитує Льюїса sportbox з посиланням на ESPN.

На поєдинок Чісора-Хей продано вже близько 30 тисяч квитків.