Українська правда

Сенченко захистив титул чемпіона світу

Сергей Шемшученко — 26 серпня 2011, 22:19

Українець В`ячеслав Сенченко захистив титул чемпіона світу за версією WBA у напівсередній вазі. У центральному поєдинку вечора боксу на стадіоні "Донбас-Арена" в Донецьку Сенченко технічним нокаутом у шостому раунді здолав венесуельця Марко Антоніо Авендано.

Але спочатку про сам турнір на "Донбас-Арені", який був організований промоутерською компанією Union boxing promotion. На відміну від більшості турнірів з професійного боксу, які організовуються в Україні, у титульниї боях на Донбас-Арені, "боксерів-мішків" не було.

Так, дещо схожим на вуличний бій був поєдинок Яго Кіладзе та аргентинця Данікля Санабіра, а всі інші двобої на гарному рівні. Розчарував Кравець, який вже в першому раунді був нокаутований колумбійцем Мендозою.

Суперечливим, якщо не упередженим був результат бою Каштанов - Балзаї, де перемогу віддали угорцю. На суб`єктивну точку зору - Каштанов вів бій, і виграв більшість раундів в Балзаї. Але в цій ситуації, здається, велику роль зіграв досвід менеджерів з німецької Universim boxing Primotion. які можуть організовувати результати для своїх боксерів навіть в іншій країні...

Що стосується самого турніру, то на ньому був помічений і президент "Шахтаря" Рінат Ахметов, який додився лише бій Каштанов - Балзаї, а потім засмучений залишив стадіон. Ведучим вечора боксу був відомий Майкл Баффер, а серед вболівальників нападник "Шахтаря" колумбієць Марсело Морено.

Завершився турнірі в Донецьку більш оптимістично.

Сенченко, який у першому раунді отримав розсічення, зумів довести бій до переможного заверешення. Сенченко розпочав добре працювати правим боковим і в результаті вже в 3 раунді розсічення було в Авендано.

На початку шостого раунду після джебу правою Авендано опинився в нокдауні. Через кілька секунд Сенченко знову лівим джебом та правим боковим пробиває захист Авендано і суддя зупиняє бій, оскільки венесуелець був весь в крові.

У результаті перемога Сенченка технічним нокаутом у шостому раунді.