Українська правда

"Донецькі" образилися на колишню владу, що не дала їх боксеру ордена

Сергей Шемшученко — 15 березня 2010, 12:49

Генеральний менеджер промоутерської компанії "Union Boxing Promotion" Дмитро Єлисєєв заявляє, що міністерство України у справах сім`ї, молоді й спорту навмисно приховало дані про донецького спортсмена - чемпіона світу за версією WBA В'ячеслава Сенченка, через що він не отримав Орден за заслуги III ступені.

Єлисєєв розповів, що після завоювання Сенченком у квітні 2009 року пояса чемпіона світу за версією WBA, на спортсмена подавалися всі необхідні документи в міністерство України у справах сім`ї, молоді й спорту.

У цих діях Єлисєєв вбачає "навмисне приховування високого статусу спортсмена Сенченка, через що він не одержав орден".

"Чомусь, коли міністерство раніше направляло подібне клопотання в Секретаріат Президента на спортсменів Юрія Нужненка й Сергія Дзинзирука, у документі було зазначено, що спортсмени чемпіони. А у випадку з нашим донецьким боксером Дутчак заявляє, що "по-іншому не могли", - обурений Єлисєєв халатним відношенням міністерства до донецького боксера.

Також він підкреслив, що, незважаючи на тривалий процес зборів документів на спортсмена, промоутерська компанія буде повторно подавати документи на Сенченка.

Нагадаємо, донецький боксер В'ячеслав Сенченко (Україна, "Union Boxing Promotion") 10 квітня 2009 року провів двобій із Чемпіоном світу за версією WBA киянином Юрієм Нужненком й виграв бій.

3 жовтня 2009 року, Сенченко захистив свій титул чемпіона світу за версією WBA у двобої проти японського боксера Мотокі Сасакі.