Українська правда

Ломаченко та Усик не підуть у WSB

Сергей Шемшученко — 2 березня 2010, 18:47

Лідери збірної України Василь Ломаченко та Олександр Усик не будуть брати участі у змаганнях світової серії боксу (WSB), яка була заснована AIBA.

Про це заявив головний тренер Національної збірної команди України Дмитро Сосновський.

"Ми отримали багато пропозицій від WSB стосовно наших боксерів. Проте, такі люди як Василь Ломаченко, Олександр Усик, брати Шелестюки, Олександр Гвоздик, залишаться з нами, не тому що ми їм заборонили, а хлопці з розумінням та з повною відповідальністю віднеслись до цих пропозицій і вирішили залишитись у любительському боксі", - сказав він.

На думку тренера, боксери зробили правильний вибір, адже вони ще зовсім юні, "ці хлопці бажають виступити на Олімпіаді в Лондоні, в них ще є багато часу щоб набратися досвіду, і якщо зараз вони поміняють свою техніку, це може призвести до тяжких наслідків в майбутньому".

"Що стосується фінансової сторони, то звичайно їх пропозиції є досить цікавими. І як мені відомо Роман Капітоненко та Сергій Дерев'янченко уклали попередні контракти. Можливо ще хтось, проте по іншим хлопцям в мене немає інформації", - наводить слова Сосновського офіційний сайт Федерації боксу України.