Українська правда

Холіфілд буде добиватися бою з Кличком

Сергей Шемшученко — 28 січня 2010, 12:00

Екс-абсолютний чемпіон світу у надважкій вазі Евандер Холіфілд збирається добитися права на бій з Віталієм Кличком.

Для досягнення цього Холіфілд навіть спростував скасування поєдинку проти південноамериканця Франсуа Боти, запланованого на 27 лютого.

За словами менеджера екс-чемпіона Кена Сандерса, вони розробили новий план дій, який, на їхню думку, дозволить 47-річному Холіфілду отримати право на бій проти чемпіона WBC в надважкій вазі.

Цей план включає бій проти Франсуа Боти, а потім вже призначений на 24 квітня поєдинок проти Деріка Россі, з яким Холіфілд планував зустрітися в листопаді 2009 року.

За словами менеджера, в разі перемог глава WBC Хосе Сулейман надасть право на титульний бій.

На думку команди Холіфілда, провести два поєдинки за шість тижнів цілком під силу ветерану.

"Ми зустрілися і добре все обговорили. Я запитав Евандера, чи згоден він піти на це, і він відповів позитивно. Я запитав його тренера, Томмі Брукса, про те ж саме, і з його боку теж не було заперечень. За його словами, Евандеру знадобиться лише два чи три тижні після першого бою, після чого він буде готовий вийти на другий поєдинок. Він уже перебуваємо у чудовій формі", - розповів Сандерс.

Сам Холіфілд як і раніше вважає, що вік йому не перешкода - правила не забороняють йому виходити на ринг, а вони єдині для всіх.

"Я б не продовжував боксувати, якщо б більше не міг це робити. Якщо вони не вводять правило про певні вікові обмеження, вони не повинні ставити перешкоди людям через їх вік. Правила мають бути єдині для всіх", - заявив Холіфілд, слова якого наводить allboxing.ru.