Українська правда

Кличку поставили ринг на "Вершині Європи"

Сергей Шемшученко — 27 жовтня 2009, 16:31

Організатори поєдинку між чемпіоном світу WBC Віталієм Кличком та Кевіном Джонсоном встановили ринг на льодовику "Вершині Європи".

Після цього самі боксери гелікоптером та снігоходами піднялися на висоту 3741 м, повідомляє "Московский комсомолец".

"Вертоліт я не пілотував, хоч і вмію, але ліцензії в мене немає. А ось сісти за кермо сноумобіля я не міг собі відмовити. До того ж, я в принципі не люблю, коли мене возять - от і запропонував підвезти всіх інших ... Керується він дуже легко - джойстиком, як комп'ютерна іграшка", - розповів Кличко-старший.

Український чемпіон світу також висловив задоволення прийомом, який організували йому у Швейцарії.

"В одному з гірських сіл нас зустрічали з національними дудками Швейцарії - альпенхорнамі. Видовище приголомшливе, звук дивовижний ... Особливо в горах. Я зацікавився, і мені тут же запропонували спробувати", - розповів він.

Кличко також переконаний, що краще переносить зимовий гірський клімат, ніж його американський візаві.

"Як виявилося, в плані зміни клімату, я - горобець стріляй. А ось Джонсону доведеться нелегко - він по-моєму сніг вперше бачить, бігав з очманілий виглядом. Все-таки Кевін прилетів з Атланти, де зараз температура +30", - додав українець.

Окрім того, Кличко-старший зробив перше вкидання на матчі чемпіонату Швейцарії з хокею між місцевим "Берном" і "Лугано". "Берн" виграв 4:2.

Нагадаємо, бій боксерів відбудеться у швейцарському Берні 12 грудня.