Українська правда

Кличко розповів, чому обрав Хея

Сергей Шемшученко — 9 вересня 2009, 16:45

Володимир Кличко вибрав собі у суперники Девіда Хея через рекламу, яку зміг організувати британець своєю брутальною поведінкою.

Про це чемпіон світу за версіями WBO й IBF заявив в інтерв'ю виданню sportsdaily.ru.

"Знаєте, чому я обрав Девіда Хея? Тому що він був цікавий публіці. Своєю безпардонною поведінкою - по-іншому я це назвати не можу. Але, однак, цим він зробив собі певний піар. У результаті дуже багато вболівальників боксу захотіли побачити наш бій. Цей інтерес - похідна від фінансової частини", - сказав власник промоутерської кампанії К2.

За словами Кличка-молодшого, завдання промоутерської компанії при організації боксерського вечора здобути дві перемоги - спортивну на рингу і фінансову.

"З приводу трьох опціонних боїв, на які Хей спочатку погодився, можу сказати, що це звичайна світова практика. Більш того, претендент на чемпіонський титул, який провів тільки один бій у надважкій вазі, за неписаними правилами зазвичай підписує опціон на п'ять боїв. Поясню, що це означає: права на п'ять його подальших поєдинків переходять до промоутера чемпіона-суперника. Але будьте впевнені, що нічого б такого не сталося. З тієї причини, що Хей програв би бій у Гельзенкірхені нокаутом", - наголосив українець.

Як повідомив чемпіон світу, з ним Хей уклав абсолютно такий самий контракт, який потім був йому запропоновано, коли мова йшла про організацію поєдинку з Віталієм Кличком.

"Не можу зрозуміти, що дало привід британцю називати потім у ЗМІ останній контракт кабальним. Це була повна нісенітниця. Чесно кажучи, я просто втомився коментувати поведінку Девіда Хея", - наголосив спортсмен.