Головне

Володимир Кличко переміг Чагаєва і захистив титули чемпіона світу

21.06.2009 00:46 3795 0
Володимир Кличко переміг Чагаєва і захистив титули чемпіона світу

Чемпіон світу за версіями IBF, IBO, WBO Володимир Кличко (53-3-0, 47 КО) відстояв свої титули у бою проти узбецького чемпіона WBA Руслана Чагаєва (25-1-1, 17 КО). 

Українець здобув перемогу технічним нокаутом у 9 раунді. Після багатьох пропущених ударів у цьому раунді, команда суперника Кличка-молодшого прийняла рішення не випускати боксера на 10 раунд. До цього часу Чагаєв встиг побувати у нокдауні у другому відрізку після пропущеного правого прямого українця.

Таким чином, Володимир Кличко відстояв свої титули та отримав титул чемпіона світу за версією журналу "Ринг". Титул Руслана Чагаєва за версією WBA на кону бою не стояв.

Звіт

Бій "сталевого молота" проти "білого Тайсона" завершився переконливою перемогою першого. Настільки переконливою, що, може, хотілося би й більшої інтриги. Адже чемпіон світу за версією WBA не зміг втілити те, що давало йому шанс на перемогу - зробити темп бою рваним, часто і несподівано скорочувати дистанцію та намагатися при цьому дістати Кличка аперкотами та боковими.

Так, Чагаєв не виглядав хлопчиком для биття, яким був схожий на нього і розмірами і правою стійкою Султан Ібрагімов, але не зумів пройти захист і дистанцію українця.

Володимир Кличко чітко виконав план бою, розроблений його командою. Не вигадуючи велосипеда, наш боксер використав усі свої природні і технічні козирі - перевагу у зрості і довжині рук, майстерський джеб та руйнівні прямі з обох рук. Для тріумфу Кличку-молодшому навіть не довелося підключати бокові, до яких Володимир вдався (зліва) лише один раз за протистояння на відході суперника.

Боксери проводили поєдинок, як і варто було очікувати. Володя почав працювати обережно і з далекої дистанції. Чагаєв одразу пішов вперед, але нашому співвітчизнику не складало проблем йти від атак узбека простими відходами назад. Українець традиційно зустрічав противника переднім лівим та від раунду до раунду збільшував кількість підключень правою рукою. Так, перша реальна атака Кличка у бою правою рукою завершилася несподіваним нокдауном Чагаєва у другому раунді.

Починаючи із п'ятого відрізку бою становище Чагаєва ставало все скрутнішим - після кількох пропущених перед тим двійок суперник українця став менше працювати ухилами вбік, а отже, більше стояти на місці та приймати удари.

У сьомому раунді після чергового правого прямого Кличка ліва брова Чагаєва закровила. У цьому ж раунді узбек мав єдиний навіть не шанс, але напівшанс. Володимир "пригадав" свою стару хворобу під час швидких скорочень дистанції з боку суперника і якось невпевнено відійшов до канатів, спершись на них. Єдиний чистий удар узбека у голову українця припав також на цей раунд - лівим боковим Чагаєв дістав Кличка лише тоді, коли прозвучав удар гонгу і наш боксер не чекав на такий розвиток подій.

З восьмого Кличко "увімкнув" ноги - став працювати на відходах праворуч і ліворуч, видно, намагаючись не повторити досвід "післягонгового" пропуску. А дев'ятий раунд розставив усі крапки над "і". Кличко зумів заперти Чагаєва у куті рингу та просто розстрілювати того прямими двійками. Дивно, як той вистояв, і логічно, що після такого тренер узбека Міхаель Тімм не випустив свого підопічного на ринг.

Фото AP та AFP

Коментарі ()