Українська правда

Сосновський: Склад збірної визначимо перед чемпіонатом світу

Сергей Шемшученко — 15 травня 2009, 17:10

До чемпіонату світу, який пройде в Мілані залишилось зовсім небагато часу. Наскільки вже укомплектована наша збірна?

Все йде по плану. По завершенню чемпіонату України, ми пройшли серйозний тренувальний збір. Одна частина хлопців виїхала до Туреччини, а інша частина, проходила збір в Алушті. Принцип укомплектування збірної в нас такий - чинний чемпіон є номером один у нашій команді. Але окрім цього треба враховувати багато інших факторів. Всі ми люди і кожен з нас може захворіти, отримати травму або є багато інших причин, які зможуть завадити боксеру виступити на тих чи інших змаганнях. Можу навести вам приклад. У вазі 54 кг, в якій виступає наш лідер і капітан збірної команди України Георгій Чигаєв, декілька днів назад ми з ним розмовляли і все було гаразд, але за день до початку зборів він захворів. Отже в нашому резерві мають бути такі боксери, які зможуть гідно замінити наших лідерів. Над чим ми зараз інтенсивно працюємо. А щодо кінцевого складу команди, усі зможуть його побачити безпосередньо перед від'їздом нашої збірної до Мілана.

Чи вплинув на підготовку збірної команди України скасований турнір "На призи братів Кличків"?

З початком нового олімпійського циклу в нас був складений план підготовки збірної команди України до чемпіонату світу в Мілані. Одним з пунктів у ньому - це був якраз виступ на Міжнародному трунірі братів Кличків. Звичайно, що його скасування "сплутало нам карти", адже цей турнір був дуже важливий для нас.

Ви знаєте причину скасування змагань?

Точно сказати не можу. Але мені здається, що саме з ініціативи братів Кличків ці змагання не відбулися.

Чи побачимо ми нові обличчя у збірній перед чемпіонатом світу?

З кожним роком ми намагаємося омолоджувати нашу збірну. До команди залучено багато перспективних боксерів 1989 - 1990 р.н. Але їм наразі важко складати конкуренцію нашим лідерам через брак міжнародного досвіду. Хочу відмітити Дениса Шкарубо, Дениса Козарука, Олександра Гвоздика, Дениса Лазарєва, які ще зовсім юні спортсмени, а вже показують дуже гарні результати. Цим я хочу сказати, що перспективна молодь в нас є, що особисто мене не може не радувати.

В суботу та неділю відбудеться міні-турнір в якому візьме участь збірна України та збірна Туреччини.

Це справді так. Але окрім Туреччини в змаганнях мали брати участь ще й боксери з Ірану, але в останній момент вони відмовились. Отже цей турнір пройде за участю двох збірних. Наші хлопці проведуть по два бої. Ті, хто здобудуть перемоги в перший день, боксуватимуть за 1-2 місця, а переможені боксуватимуть на наступний день за 3-4 місця.

Наскільки добре наші хлопці знайомі з турецькими спортсменами?

Сосновський та Ломаченко. Пекін-2008
Ми вже не перший рік проводимо разом збори. Провели велику кількість як спарингових так і офіційних боїв. Цей рік не став винятком. Нещодавно ми повернулися з Туреччини, де ми проходили тренувальні збори з командою Туреччини та брали участь у Міжнародному турнірі "Ахмет Комерт", що пройшов в Стамбулі. Отже наші боксери та турецьки боксери вже мали змогу вивчити один одного.

На турнірі Ахмет Комерт збірна здобула дві нагороди. Ці медалі можна вважати як позитивний чи негативний результат для команди?

Для мене, як для головного тренера збірної команди України медалі це не головне. Мене цікавить лише те, щоб наші боксери набиралися міжнародного досвіду.

Фінансова криза, яка не залишила без "уваги" Федерацію боксу, не завадить якісно підготувати команду до чемпіонату світу?

Зараз справді дуже важкий для усіх нас час. Але незважаючи на це ми намагаємося робити все від нас можливе, щоб наші спортсмени були у гарних умовах. І можу з впевненістю сказати, що бокс Україну не підведе.

Федерація боксу України