Українська правда

Юніорський чемпіонат світу зібрав рекордну кількість збірних

Сергей Шемшученко — 12 травня 2009, 15:56

Число учасників юнацького чемпіонату світу, який відбудеться з 23 по 30 травня в Єревані - рекордне. Про це заявив президент Міжнародної Федерації любительського боксу (AIBA) Чинг Куо Ву.

"Така велика кількість учасників свідчить про зростаючий рейтинг міжнародного боксу. Цей чемпіонат світу посприяє розвитку міжнародного любительського боксу. А федерація боксу Вірменії повністю готова до турніру", - відзначив Чинг Коу Ву.

Лідерами даних змагань по кількості завойованих нагород - є збірна команда Росії, в активі якої 53 медалі (23 золота). На другому місці опинилася збірна команда України - наші спортсмени спромоглися здобути 33 медалі, серед яких 10 найвищого ґатунку. Третє місце посіла - збірна Азербайджану з шістьма медалями.

Юнацький чемпіонат світу є одним з шести турнірів AIBA. У їх число входять також чемпіонати світу серед дорослих і серед молоді, чемпіонат світу серед жінок, Кубок світу і Кубок президента AIBA.

За попередніми даними заявки на участь подало 49 країн. Але в зв'язку з епідемією свинячого грипу збірна команда Мексики була змушена відмовитись від участі у змаганнях. Вслід за мексиканцями свою заяву забрала збірна Азербайджану - офіційна причина невідома, повідомляє ФБУ.