Українська правда

Генрі Купер засудив поведінку Хея

Сергей Шемшученко — 12 травня 2009, 15:48

Відомий британський надважковаговик Генрі Купер, що завершив кар'єру у 1971 році, засудив поведінку свого співвітчизника Девіда Хея, який брутально провокує чемпіона світу WBO та IBF Володимира Кличка та ображає сім'ю Кличків своїми витівками.

"Я не хочу бачити Девіда, який розгулює в футболці з головами інших боксерів, і чути всі ті нісенітниці, що ми бачили при анонсы його поєдинку з Кличком", - сказав сер Генрі. - "Боксу і так протистоїть потужний антибоксерське лобі, і не треба давати їм додаткові аргументи".

Сер Генрі радить Хею довести свою силу на ринзі, нокаутувавши Кличка-молодшого у першому чи другому раунді.

"Я думаю, що він переборщив з цією футболкою. Очевидно, що я б такого не зробив. Я не міг цього зробити - люди б визнали мене божевільним. Це погано для боксу", - наголосив славетний боксер.

За словами Купера, з усіх претендентів у надважкій вазі Хей володіє найбільшим потенціалом - він добре рухається, у нього пристойний удар, і його вага - між 95 і 100 кілограмами - хороший для надважковаговика.

"Він мобільніший, ніж більшість боксерів у цій вазі. Ті, хто важать 115-130 кг, знаходяться в невигідному становищі. Він не з тих боксерів, хто йде під удари суперника, сподіваючись завдати свого удару", - наводить слова купера allboxing.ru.