Українська правда

ФБУ оштрафувала Деревянченка за перегляд у Universum

Сергей Шемшученко — 21 березня 2009, 15:24

Федерація боксу України наклала умовну дискваліфікацію на боксера Сергія Деревянченка за проходження перегляду у німецькому боксерському клубі Universum Box Promotion.

"Система перебування у збірній повинна проходити за певними правилами і законами. Федерація боксу України, намагається приділяти максимум уваги нашим боксерам, намагається створити для них комфортні умови, а деякі боксери не розуміють це і роблять все так, як їм заманеться", - прокоментував ситуацію тренер збірної України з боксу Дмитро Сосновський.

На думку Сосновського, Деревянченко поводить себе по-хамськи.

"Він сьогодні захотів боксувати на чемпіонаті України, він боксує. А завтра, захотів проходити перегляд в німецький боксерський організації Universum Box Promotion".

"Ми усі зв`язані у збірній певними зобов`язаннями, обов`язками. І якщо ці уставні або неуставні форми порушуються боксером, то ми змушені накладати на боксера певні санкції", - розповів тренер.

"Уявіть собі на хвилинку, що в Національній збірній команді України числяться 33 боксери. Припустимо, що ми сьогодні проходимо певний етап підготовки, а завтра, один хлопчина захоче перейти в клуб братів Кличків, другий захоче в Universum Box Promotion, третій в Америку поїде, що ми матимемо на виході? А нічого!" - додав Сосновський.

Він також повідомив, що АІВА заборонила боксерам любителям навіть тренуватися в одних залах з професіоналами, повідомляє сайт ФБУ.

Нагадаємо, Сергій Деревянченко виступає у ваговій категорії 75 кг та пробився у фінал чемпіонату України, який триває у Кривому Розі.