Українська правда

Дон Кінг "купить" поєдинок Кличко-Кличко?

Сергей Шемшученко — 17 жовтня 2008, 19:52

Брати Клички, яким належать три з чотирьох найпрестижніших пасів чемпіонів світу, за оцінкою фахівців не мають рівних за класом боксерів у надважкому дивізіоні. Ні чинний, щоправда, тимчасовий чемпіон WBA Ніколай Валуєв, ні його власник "у відпустці" Руслан Чагаєв не готові конкурувати із українцями.

Віталій Кличко, який після перемоги над Семюелом Пітером 11 жовтня неодноразово заявляв, що мотивацію проводити наступні бої має лише проти боксерів рівня Льюіса, несподівано заявив, що готовий розглянути пропозицію бою проти брата. Який якраз і є боксером чемпіонського рівня.

До цього обидва брати багато років заявляли, що за жодних умов ніколи не вийдуть в ринг один проти одного. Так вони обіцяли своїй мамі і мільйонам вболівальників.

У 2000 році чинний тоді чемпіон світу за версією WBO Володимир Кличко говорив, що "щоб віддати брату пояс чемпіона, я його можу просто завести йому додому". Єдиний раз, коли Віталій і Володимир спарингулися один з одним, коли були ще аматорами, закінчився сумно - Володимир зламав ногу. Це було в 1993 році за півроку до чемпіонату Європи серед юніорів, який Володимир виграв.

Але часи змінюються і змінюються ставки. Причому настільки швидко, що думка Віталія змінюється буквально щотижня.

Так, якщо раніше чемпіон WBC заявляв Sport.de, що "у нас з братом зараз три з чотирьох найпрестижніших поясів у надважкій вазі. Але навіть якщо хтось з нас завоює четвертий, проводити об'єднувальний поєдинок один проти одного ми не будемо. Це навіть не обговорюється. По черзі битимемо претендентів".

Поки брати зустрічалися лише у шахових поєдинках
То зараз інформацію про те, що американський промоутер Дон Кінг готовий заплатити Віталію та його молодшому брату, чемпіону світу за версіями WBO і IBF вазі, 100 мільйонів доларів за поєдинок один проти одного, Кличко-старший коментує по-іншому:

"Якщо Кінг надасть банківські гарантії або, іншими словами, викладе гроші на стіл, то ми обдумаємо його пропозицію" - наводить слова Кличка газета "СЭ у Украине".