Головне

Віталій Кличко: У боксі, як у шахах, необхідно все прорахувати наперед

11.10.2008 09:49 799 0
Віталій Кличко: У боксі, як у шахах, необхідно все прорахувати наперед

Напередодні сутички український боксер, для якого цей бій буде першим за чотири роки, відповів на питання "СЕ".

- Чому ви вибрали як місце для підготовки до бою Австрію?

- Робота в Альпах давно стала для нас з братом доброю традицією. У містечку Гоінг нам надали справді ідеальні умови. Там можна, не виходячи з готелю, тренуватися і отримувати відновлювальні процедури. Плюс фантастично чисте гірське повітря, що допомагає організму адекватно сприймати навантаження.

Тренування у таборі були розписані по годинам я точно знав, що, наприклад, повинен робити о сьомій ранку у четвер або о дев'ятій вечора у понеділок. Звичайний мій день складався з підйому в шостій ранку, потім слідували крос або басейн, сніданок і трохи вільного часу. Пополудні - заняття в тренажерному залі і тренування,  максимально наближене до умов поєдинку. Можливість трохи розслабитися і відійти від напруженого графіка з'являлася лише увечері. Вихідних не було, адже дорогий був кожен день.

Фото klitschko.com
- На ваше рішення повернутися у ринг вплинула думка Фріца Здунека?

- Мій тренер - професіонал, і до його думки я прислухався завжди. Не підтримай він мене у прагненні відновити професійну кар'єру, я б, напевно, не зважився повернутися у великий спорт.

- Ваш брат декілька років успішно працює під керівництвом Емануеля Стюарда, ви ж залишилися вірні Фріцу Здунеку...

- А хто витримає відразу двох Кличків? Якщо ж говорити серйозно, то обидва наших тренера - поза сумнівом кращі у сучасному професійному боксі.

- Можливо, за час вашої відсутності ви відкрили у собі якісь нові якості?

- Я став на чотири роки мудріше і загартованіше, а в такому стратегічному виді спорту, як бокс, це дуже великий плюс. Адже тут, як в шахах, необхідно все прорахувати наперед.

- Час і місце проведення вашого поєдинку з Пітером постійно змінювалися. Чим це було викликано?

- Я не займаюся організаційними питаннями, але думаю, що тут бралося до уваги безліч чинників. Скажімо, арена повинна відповідати міжнародним стандартам як в плані технічного забезпечення, так і з точки зору спортивних характеристик. Високі і вимоги до трансляції бою по телебаченню. Арена в Берліні максимально відповідає всім потрібним критеріям.

- Під час підготовки до бою з Пітером ви не раз говорили, що перебуваєте у добрій фізичній формі. Що давало підстави для упевненості - боксерський досвід або внутрішні відчуття?

- Швидше комплексна оцінка ситуації, яку повністю підтверджують як Здунек, так і лікарі. Крім того, не виступаючи на рингу, я продовжував займатися спортом. Обов'язкове уранішнє тренування, спаринг або басейн - ось складові хорошої фізичної форми, яких дотримуюся не перший рік.

Фото klitschko.com
- Чим Пітер трьохлітньої давності, коли він поступився вашому братові Володимиру, відрізняється від сьогоднішнього?

- У кожного боксера власний стиль ведення бою, але з кожним роком його техніка удосконалюється. Пітер за ці роки став досвідченішим, і не враховувати цей чинник було б неправильно.

- Як прокоментуєте слова Здунека: "Молодший Кличко сильний технічно, проте, за вольовими якостями і стійкості Віталій - номер один".

- Це професійна оцінка, і з нею не посперечаєшся.

- У Берліні ви боксували значно рідше, ніж у Гамбурзі...

- Не важливо - де, важливо - як! Головне для мене - моральний настрій і фізична підготовка. Зрозуміло, кращим варіантом була б Україна, але оскільки це поки неможливо, бої високого рівня ми з Володимиром проводимо за кордоном.

Коментарі ()