Головне

Василь Ломаченко: від найкращого боксера до короля скандалів з російським відтінком

Василю Ломаченку - 36 років
17.02.2024 10:43 Nastya Bolshakova 7325 0
Василь Ломаченко: від найкращого боксера до короля скандалів з російським відтінком

За період війни ексчемпіон світу в трьох вагових категоріях Василь Ломаченко регулярно публікував досить провокативні пости щодо війни, яку розв'язала росія. 

Російський спецназ

"Православний не означає слабкий" - саме з цих слів розпочалося перше скандальне відео, котре опублікував боксер у себе на сторінці в Instagram. На ньому російські військові спочатку ставлять свічку в церкві, а потім беруть зброю в руки та починають військові дії. Наприкінці відео було сказано "Дякуємо за допомогу ввічливими людям", де "ввічливими людьми" був названий російський спецназ, який брав участь в анексії Криму. Люди у військовій формі без розпізнавальних знаків проводили таємні операції на території півострова. Їхні дії були спрямовані на перекриття і блокування українських військових об’єктів, внаслідок чого російські війська вторглися в Україну у 2014 році.

Василь Ломаченко своєю публікацією викликав шквал критики. Під цим відео були переважно такі коментарі: "Релігія – бізнес. Думай головою", "Навіщо таке відео викладати в профіль, не треба прирівнювати релігію до військових", "Ввічливі люди? Це занадто", "Постити у себе на сторінці відео людей, котрі вбивають твоїх співвітчизників…", "Той момент, коли відбили мізки", "Валіза, вокзал, росія".

Скандальне відео було взяте з російського YouTubе-каналу "Корсунская пустынь", що є назвою монастиря російської православної церкви.

"Здрастуй, брате! Христос воскрес!"

Наступним провокаційним вчинком була зйомка у фільмі з давнім другом та колегою Ломаченка – Олександром Усиком. Фільм називається "Здрастуй, брате! Христос воскрес!", де боксери називають російський та український народ єдиним.

Приятелі знялися в російському документальному фільмі, котрий був знятий православною цервою московського патріархату в Україні. 

У фільмі беруть участь також інші російські спортсмени, такі як Олександр Трубніков, Олексій Назаров та митрополит Української православної церкви московського патріархату Онуфрій.

Фільм був знятий YouTube-каналом "Корсунская пустынь", який вже не вперше опублікував матеріал про "єднання" українського та російського народів. Українські спортсмени поділилися, що мають багато родичів та друзів у росії та не планують відмовлятися від спілкування. Василь сказав, що для нього не існує меж між Україною, білоруссю та росією. Для боксера ми – єдина нація. 

Олександр Усик підтримує колегу та говорить, що його дружнім стосункам із росіянами війна перешкодою не стане. 

Нещодавно Усика підтримав грузинський боєць Роман Долідзе, сказавши, що українець міг би вільно перефарбувати себе в російський прапор, адже Олександр із Криму. Грузин не розуміє, чому люди не розуміють Усика, а журналісти спотворюють його слова.

Відео з проросійським митрополитом

А зовсім нещодавно ексчемпіон світу з боксу у трьох вагових категоріях виклав пост у свій Instagram, де митрополит Лонгін засуджує Україну. Богослужбовець сказав, що Україна почала війну проти Бога, церкви та українського народу. 

"Це не боротьба зі злом, це не боротьба з ворогом, брати і сестри. Це боротьба з самим Господом. Вони почали голосувати в областях та районах за припинення Української православної церкви , а це означає – зупинити Господа. Таких божевільних людей наша віра та Православна церква ще не бачили", - говорив митрополит на своєму відео.

1 грудня, попри всю бурхливу реакцію аудиторії, Василь виклав продовження звернення проросійського митрополита. Багато людей висловили свою думку в коментарях, у тому числі спортсмени та політики.

Олексій Дитятьєв порівняв Ломаченка з Анатолієм Тимощуком – зрадником України, котрий продовжує працювати в росії. 

"Хто б сумнівався… Тимощук у боксі. У Ломаченка якесь роздвоєння особистості. Спочатку – повертається в Україну після 24-го лютого, вступає у лави територіальної оборони та відмовляється від титульного поєдинку, а потім – публікує скандальне відео з проросійським митрополитом", - написав ексзахисник Карпат.

Свою думку висловив і секретар Ради національної безпеки України Олексій Данилов:

"Якби менше згадували ці прізвища, все було б спокійно та тихо. Можливо, ця людина (Ломаченко) ходить до церкви. Я хочу сказати, що ми боремося не з церквою, а з громадянами, які підтримують російську федерацію і мають 111-у статтю про державну зраду".

Сергій Стаховський прокоментував цю ситуацію у грубішій формі: "Яке щастя, що я маю зброю и мені не потрібно боксувати з цим дибілом. Вася, Господь тебе храни, щоб ми не зустрілися".

"Український спортсмен став слухняним чортеням у руках московського диявола", - прокоментував відомий скелтоніст Владислав Гераскевич 

Українська фристайлістка Анастасія Новосад також не змогла пройти повз цю ситуацію: "Наскільки себе треба не поважати як спортсмена і наскільки себе можна так принизити як людину".

Начальник штабу полку "Азов" Богдан Кротевич висловив свою думку з цього приводу в Твіттері: "Вася Ломаченко – майбутній Медведчук, за якого можна звільнити купу наших хлопців з полону. Just think about it".

Після жахливого ракетного обстрілу житлового будинку та баз відпочинку в Білгород-Дністровському районі Ломаченко опублікував відео наслідків російського терору. У коментарях підписники почали засуджувати боксера, адже той замовчував свою політичну позицію з початку повномасштабного вторгнення. "Йди за російським кораблем зі своїм сердечком", "Прокинувся", "Нарешті побачив?", "До деяких пізно доходить", "Напиши хто зробив це, а не мовчи "багатозначно" - такими коментарями заповнений пост Василя. Іноземні фанати бійця просили повернутися його на ринг, адже там від нього більше користі.

Нагадаємо, що Василь Ломаченко вступив у лави територіальної оборони міста Білгород-Дністровський ще на початку повномасштабного вторгнення. Публічно боксер ще не говорив про свою політично позицію та не засуджував дії рф.

Большакова Анастасія, Чемпіон

Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках champion.com.ua

Коментарі ()