Українська правда

Федерація гандболу України не пускає до збірної єдиного українського журналіста на ЧС

Андрій Твердохліб — 4 грудня 2023, 13:08
Федерація гандболу України не пускає до збірної єдиного українського журналіста на ЧС

Федерація гандболу України заборонила контактувати з гравцями та тренерами національної збірної відомому журналісту Ігорю Грачову, до слова - єдиному представнику українських ЗМІ на чемпіонаті світу, що проходить у Норвегії, Данії та Швеції.

Про це Грачов повідомив у своєму "facebook".

"Федерація гандболу України заборонила мені мати контакт із нашими гравчинями під час чемпіонату світу, на який я приїхав у данський Фредріксхавн.

Жодних інтервʼю, жодного контакту. Забороняється навіть вітатися зі мною, попри те, що в команді в мене є близькі друзі, а контакт з усіма гравчинями - позитивно-професійний: я залишився єдиним журналістом в Україні, хто систематично висвітлює події національної збірної.

За формулюванням ФГУ - бруд з мого боку в адресу збірної без жодної аргументації. Бруд, погано пишу, потрібно захистити дівчат від цього.

На жаль, ФГУ на цьому не зупинилася і написала скаргу (зміст невідомий) в оргкомітет на мою адресу. Мені офіційно забороняється заходити в готель до збірної, навіть якщо я жодного разу туди не заходив з першого дня турніру.

Ми в Україні добре знаємо, з ким я маю справу.

Те, що я почувався розчавленим з початку "бану", а тепер відчуваю тиск зі сторони ФГУ, не йде ні в яке порівняння з репутаційними втратами.

З травня 2008 року я не пропустив жодного (!) матчу збірної України. Тобто я почав професійну роботу до інвазії 2014 року (річ - не про війну).

Матч із Казахстаном - мій 95-й поспіль, звіти яких я публікую у ЗМІ. Певно за цей час гандбольна спільнота встигла зі мною познайомитись, особливо в умовах розвитку цифрових комунікацій. Сподіваюсь, збереться добресенька аудиторія, з якою я співпрацював і співпрацюю ці роки.

Єдиним виходом зі складної для мене ситуації я бачу вихід у публічне поле.

Тож, в мене до вас є прохання: поширте цей допис, щоб захистити моє імʼя. Щиро відреагуйте на те, що зараз відбувається у Фредеріксхавні - тикайте на відповідні емоції, коментуйте, тегайте тих, хто небайдужий або може допомогти - АСЖУ або інші соціальні інститути.

Особливо звертаюся до впливових, відомих і невідомих гандболістів і гандболісток, з більшістю яких я знайомий. Ваша думка буде більш показова і цитована. Адже, ви розумієте, що я отримаю багато неприємних повідомлень з виключно прихованих акаунтів.

Дайте оцінку моїм діям або діям ФГУ на мою адресу.

Я буду відповідати на запитання, якщо вони у вас зʼявляться перед усіма", - заявив журналіст.

Нагадаємо, збірна України попри дві поразки на старті ЧС - від Бразилії (20:35) та Іспанії (20:32), змогла пробитися в основний раунд, перемігши Казахстан (37:24).