Українська правда

Олександр Усик - Тайсон Ф'юрі: Коли і Де Відбудеться Бій

— 1 жовтня 2023, 14:51
Олександр Усик - Тайсон Ф'юрі: Коли і Де Відбудеться Бій

Світ боксу дуже давно не бачив події такого масштабу! Після тривалих переговорів Олександр Усик та Тайсон Ф'юрі нарешті готові вийти на ринг, щоб поборотись за звання абсолютного чемпіона у важкій вазі. Вперше за час існування чотирьох основних боксерських асоціацій WBA, WBO, WBC та IBF усі їхні пояси у важкій вазі зустрінуться в одному бою. Бій Усик Ф’юрі визначить ім’я першого беззаперечного чемпіона у XXI столітті.

Дату цієї історичної події офіційно оголошено – 17 лютого 2024 року. Наразі боксери ведуть активну підготовку, а букмекери роблять прогнози щодо переможця.

Деталі Історичного Поєдинку

Переговори про майбутній бій Усик Ф’юрі велися довго і не зовсім гладко. В деякий момент навіть здавалось, що сторони не зможуть домовитись і мегабій не відбудеться. Але після місяців обговорення їм вдалось знайти спільний знаменник і узгодити усі важливі деталі. Більше того, чемпіони заздалегідь погодили майбутній реванш після першого бою. Якщо буде нічия, кожен учасник збереже свої чемпіонські пояси. Опцію реваншу зможе активувати будь-хто із боксерів.

На спільній пресконференції в листопаді 2023 року була оголошена довгоочікувана дата – субота, 17 лютого. Місцем проведення боксерського шоу стане Kingdom Arena в Ер-Ріяді Саудівська Аравія. Тоді ж на конференції Тайсон Ф'юрі висловив свою неприховану неприязнь до опонента: "Ти знаєш, що насувається. Тебе розірвуть на шматочки, ковбаско! Ти б'єшся з найкращим британським важковаговиком, тобто зі мною. На що ти сподіваєшся?" Український боксер на противагу був лаконічним: "Я дуже радий тут бути. Величезне усім вам спасибі! Більше я скажу на рингу."

Останнім боксером, який мав звання абсолютного чемпіона у важкій вазі, був Леннокс Льюїс у 1999 році. Тоді він був володарем трьох титулів – WBA, WBC і IBF. Це означає, що переможець майбутнього бою Усик – Ф’юрі зможе опинитися в рейтингу ще вище.

Прогнози Букмекерів на Бій Усик - Ф'юрі

Прогнозування поєдинку Усик - Ф'юрі – справа непроста, але цікава. На боксерському рингу в лютому зіштовхнуться два спортсмени із неймовірним рівнем боксерського досвіду, відмінними фізичними характеристиками, залізною витримкою та відчайдушним прагненням перемоги. Жоден із боксерів ніколи не програвав на професійному ринзі.

Олександр Усик володіє трьома титулами WBA WBO та IBF. Серед переваг перед опонентом він має чудову рухливість, швидке переміщення по рингу і витривалість. Але Тайсон Ф’юрі як чемпіон світу за версією WBC з 2020 року також дуже спритний і переважає Усика по фізичних параметрах. Перед тим як робити ставки, варто враховувати, що британець на 15 сантиметрів вищий за українського боксера.

Зважаючи на їх досягнення в професійному боксі, однозначно передбачити переможця практично неможливо. Однак коефіцієнти на бій Усик Ф’юрі вказують чітко – Тайсон Ф’юрі вважається фаворитом. Спортивні експерти, які спеціалізуються на ставках, зібрали кращі коефіцієнти на поєдинок від різних букмекерів:

Олександр УсикТайсон Ф’юрі
Favbet2.201.74
Betwinner2.161.69
MelBet2.291.77
PokerBet2.251.63

Букмекери прогнозують перемогу "Циганського короля", тому коефіцієнти на нього значно нижчі, ніж на перемогу Усика. Варіант, який вважається найменш імовірним і тому оцінюється найбільшим коефіцієнтом (близько 21.00), - це нічия. Більшість аналітиків бачать перемогу Ф’юрі за очками після всіх 12 раундів.

Цікаве про Підготовку Усика та Ф'юрі

Востаннє Усик виходив на ринг на захист чемпіонських поясів в серпні 2023 року. Тоді він переміг Даніеля Дюбуа нокаутом у 9 раунді. Зараз українець готується до нового надважкого двобою у підготовчому таборі. Відомі імена п’яти його спаринг-партнерів:

  • серб Санель Хасанович;

  • німець Емануель Одіасе;

  • британець Даррен Шилі;

  • українець Володимир Кацук;

  • поляк Маріуш Вах.

Зі свого боку Ф'юрі до вибору спаринг-партнера також підійшов відповідально. До поєдинку він готується з британцем Мозесом Ітаума та ірландцем Томасом Карті.

Статистика Боїв Боксерів

Жоден із обох боксерів поки не зазнав невдачі на ринзі у своїй великій кар’єрі. Статистика поєдинків наведена нижче:

Олександр УсикТайсон Ф’юрі
Перемоги2134
Нокаутом1424
Поразки00
Нічия01

FAQ

На яку дату запланований поєдинок між Усиком та Ф'юрі?

Боксерський поєдинок між двома чемпіонами у важкій вазі повинен відбутись 17.02.2024. Місце проведення – Ер-Ріяд, столиця Саудівської Аравії.

Чию перемогу прогнозують як найбільш ймовірну?

Більшість експертів та букмекерів прогнозують перемогу Тайсона Ф'юрі за очками. Найменш імовірний фінал поєдинку – нічия.

Якими коефіцієнтами оцінюється перемога Усика?

В залежності від букмекерської контори коефіцієнти на перемогу Усика варіюються від 1.63 до 1.77.