Головне

Від електрика до кривдника Динамо: історія сумського "пивовара", який наблизив Луческу до звільнення

30.09.2023 10:18 Андрій Павлечко 2854 0
Від електрика до кривдника Динамо: історія сумського "пивовара", який наблизив Луческу до звільнення

Київське Динамо вперше з сезону-2012/13 не зіграє у чвертьфіналі Кубка України. У цьому історичному антидосягненні Мірча Луческу звинуватив окремих гравців киян та головного арбітра зустрічі, який "завадив команді зіграти у свій футбол".

Однак більше слід сказати про головного героя дербі - Сергія Суханова, який своїм пострілом з-за меж штрафного майданчика відправив Динамо з Оболоні назад у Конча-Заспу. Гравець "пивоварів", який у тому матчі зіграв на позиції нападника, з дитинства мріяв повʼязати своє життя з футболом. Але спочатку воно закинуло майбутнього кривдника "біло-синіх" у районний чемпіонат.

"Я випустився тоді ще з Київського НВК у Княжі. Тоді в мене травма була – я не міг 2-3 місяці з ліжка там встати. Потім я почав потрохи-потрохи оклигувати й починати, як то кажуть, із самих низів. Грав на район, мене побачив Олександр Михайлович Сікун, запросив грати на область. Я погодився", - розповідає Суханов у коментарі для Tribuna.com.

Граючи вже на область 18-річний хлопець попросив Сікуна знайти йому роботу, щоб не брати гроші в батьків. Той відправив молодого футболіста на завод.

Працюючи електриком Сергій не перестав мріяти стати професійним футболістом та намагався не пропускати жодних тренувань і матчів своєї команди. Юнак також устигав їздити на зимові збори з охтирським Нафтовиком-Укрнафтою, який і став першим професійним клубом Суханова.

"Паралельно тоді зимою їздив на збори два рази за першу команду, і тренувався за них, і так тоді на третій раз, як то кажуть, підписав контракт. І вже повністю віддався футболу. Я не покидав ніколи футбол, навіть працюючи на роботі. Це все одно тренування кожен день, додаткові тренування в мене, хотілося мені добитися якось успіху".

Перший тренер Суханова на професійному рівні Володимир Книш пригадав, що тоді клубу довелося змінити свій вектор на молодь через труднощі з фінансами. З юними охтирськими футболістами Васильєвим, Сухановим, Антюхом та Лапіним клуб виконав завдання залишитись у Першій лізі. Втім, через деякий час Нафтовик-Укрнафта зник із футбольної мапи України.

"Суханов дійсно в той час працював уже на Укрнафті електриком. Його показали, привів його місцевий тренер, і хлопці його теж порекомендували. Ми подивились – дійсно добрий футболіст. Це так скажемо, що він електрик – так вийшло в нього просто. Але ж він в хороших школах займався футболом – він був у Динамо в структурі, десь ще по якихось якісних академіях учився. В той час вже не було в нього нічого – молодий такий ще був, не зачепився ніде. А зачепився в рідній команді, і у нас він теж дуже гарно грав. Його потенціал можна було розгледіти", - підсумував Книш.

Після припинення існування Нафтовика Суханов транзитом через Полісся та Гірник-Спорт потрапив у першолігову Оболонь, яка тільки набирала оберти для повернення до Премʼєр-ліги. Проте зіграти в УПЛ самому футболісту вдалося швидше, ніж "пивоварам". Влітку 2022-го року Сергій перейшов у Чорноморець. Закріпитись в основі одеситів Суханову не вдалось. За шість місяців, які футболіст перебував в Одесі, він провів усього 13 хвилин проти Руха та вільним агентом повернувся в Оболонь. З нею він зміг повернутися в елітний дивізіон.

У поточному сезоні Суханов здебільшого є джокером київської команди, який виходить у другій половині зустрічі, щоб освіжити гру в атаці. Втім, у кубковому матчі проти Динамо головний тренер Оболоні Валерій Іващенко довірив 28-річному гравцю місце в основі, й той сповна виправдав очікування наставника. На 57-й хвилині зустрічі з фаворитом на перемогу в Кубку України Сергій потужним ударом у ближній кут пробив Руслана Нещерета, чим здивував футбольну Україну.

Після поєдинку автор гола, який свого часу виручав Нафтовик під час проблем зі світлом, зізнався, що здійснив свою давню мрію: зіграти проти Динамо. Але ж він і уявити не міг, що стане для українського гранда нічним жахом.

Фото: ФК Оболонь

Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках champion.com.ua

Коментарі ()